Vodafone: Υποστηρίζει ως Lead Sponsor την έκθεση επαυξημένης πραγματικότητας Seeing the Invisible

Η Vodafone Ελλάδας ανακοινώνει ότι υποστηρίζει ως Lead Sponsor τη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης Seeing The Invisible, την πιο εκτεταμένη μέχρι σήμερα έκθεση σύγχρονων έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality) και παρουσιάζεται από τις 22 Οκτωβρίου 2022 στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας. 

Σε επιμέλεια της Hadas Maor και του Tal Michael Haring, η έκθεση διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Outset Greece, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, και παρουσιάζει έργα τέχνης τα οποία είναι ορατά μόνο μέσω της δωρεάν εφαρμογής Seeing the Invisible, για κινητά και tablet. Έτσι, οι επισκέπτες της έκθεσης καλούνται, μέσω της εφαρμογής, να εξερευνήσουν το φυσικό περιβάλλον του Εθνικού Κήπου και να εντοπίσουν τα έργα τέχνης που βρίσκονται διάσπαρτα στο εσωτερικό του, με τη βοήθεια της προτεινόμενης διαδρομής που εμφανίζει ο χάρτης της εφαρμογής.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο του 2023,  διοργανώνεται συγχρόνως σε 10 ακόμη βοτανικούς κήπους σε όλο τον κόσμο με 13 έργα επαυξημένης πραγματικότητας  καταξιωμένων διεθνών καλλιτεχνών. Μάλιστα, για την έκθεση στην Ελλάδα έγινε ειδική ανάθεση ενός νέου έργου στην  Ελληνίδα εικαστικό Λουκία Αλαβάνου, η οποία συμμετέχει στην Seeing The Invisible με το έργο «Νέα Ζωή», κάνοντας την έκθεση του Εθνικού Κήπου να είναι η μοναδική που θα διαθέτει 14 έργα. 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι οι Λουκία Αλαβάνου, Refik Anadol, El Anatsui, Ori Gersht, Isaac Julien CBE RA, Mohammed Kazem, Sigalit Landau, Daito Manabe, Sarah Meyohas, Mel O’Callaghan, Pamela Rosenkranz, Timur Si-Qin, Jakob Kudsk Steensen και Ai Weiwei.

Η έκθεση επικεντρώνεται στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, εξερευνώντας τα όρια και τις συνδέσεις μεταξύ τέχνης, τεχνολογίας και φύσης. Και υιοθετεί μοντέλα βιώσιμων πρακτικών, εγκαθιστώντας ψηφιακές εμπειρίες μέσα στους βοτανικούς κήπους, υπογραμμίζοντας, έτσι, τη σημασία της προστασίας της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής και περιορίζοντας το αποτύπωμα του άνθρακα στο ελάχιστο.