Praktiker Hellas: ΣΠΙΤΙ ΑΝΟΙΧΤΟ με το νέο πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY, ξεκλειδώνει τις δυνατότητές της και το σπίτι της και ανοίγει τις πόρτες της με το πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας, καλωσορίζοντάς μας όλους σε ένα «Σπίτι Ανοιχτό». Με γνώμονα τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμιση της εμπειρίας προς όλους, η εταιρεία ξεκινά το ταξίδι της, ξεκινώντας από τα δικά της «σπίτια», φυσικά και ψηφιακά, πρεσβεύοντας με πράξεις την πεποίθηση ότι κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας μπορεί να είναι πιο εύκολα προσβάσιμη και για εμποδιζόμενα άτομα και άτομα με αναπηρία. Έτσι, με στόχο να διευκολύνει την καθημερινότητα όλων και να βελτιώνει ουσιαστικά την ποιότητα ζωής τους, αναβαθμίζει τις δομές και τις υπηρεσίες της και προσφέρει προϊοντικές λύσεις που ενδυναμώνουν τους συνανθρώπους μας τρίτης ηλικίας, είτε με κινητική, οπτική ή ακουστική αναπηρία: από ολοκληρωμένες λύσεις για το μπάνιο, μέχρι βοηθητικές λαβές, μαξιλάρια υποστήριξης, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές και πολλά άλλα.

Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Praktiker θέτει την ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων στην κορυφή των προτεραιοτήτων της, φροντίζοντας όλοι να έχουν τη δυνατότητα να βρουν ό,τι χρειάζονται για το σπίτι τους με ευκολία. Ως μία από τις βασικές αξίες της εταιρείας, η συμπερίληψη αποτελεί τον άξονα γύρω από τον οποίο αναβαθμίζει την εμπειρία πελάτη που προσφέρει, φροντίζοντας ώστε κάθε ανάγκη κάθε σπιτιού και κάθε ανθρώπου να ικανοποιείται χωρίς δυσκολίες.

Σε αυτό το μακρύ ταξίδι, η Praktiker συνεργάζεται με εξειδικευμένους φορείς και εταιρίες σε θέματα αναπηρίας, συμπερίληψης και προσβασιμότητας. Συγκεκριμένα, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», έχει ξεκινήσει ένα ευρύ πρόγραμμα εκπαίδευσης της ομάδας της πανελλαδικά, με βιωματικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια που στοχεύουν στην κατανόηση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας και στην προσφορά ουσιαστικής εξυπηρέτησης σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Έχουν εκπαιδευτεί ήδη περισσότεροι από 170 εργαζόμενες και εργαζόμενοι, σε Αττική-Λάρισα-Ιωάννινα και στόχος είναι τους επόμενους μήνες να έχουν εκπαιδευτεί και οι 1.425 πανελλαδικά. Παράλληλα, για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας των καταστημάτων της, συνεργάζεται με το έγκριτο και βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο ΣΓΟΥΤΑΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ενώ με τη συνεργασία και την αναγνώριση της ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και της «Εταιρίας Προστασίας Σπαστικών/ Πόρτα Ανοιχτή», επιβεβαιώνει τη λειτουργικότητα όλων των δομών της.

Με υποστηρικτικές ράμπες και σήμανση στους διαδρόμους των εκθέσεων των καταστημάτων της, με εγκαταστάσεις και υποδομές, καθώς και με βελτιστοποίηση της πλοήγησης στα ψηφιακά Μέσα της και όλες τις προϊοντικές επιλογές που απευθύνονται στα άτομα με αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα, και πάντα με τη βοήθεια της εκπαιδευμένης ομάδας της, η Praktiker ξεκινά ένα ταξίδι συμπερίληψης με κάθε κατάστημά της σταδιακά να γίνεται «Σπίτι Ανοιχτό». Ξεκινώντας από τα καταστήματά της στα Ιωάννινα και τη Λάρισα, η εταιρεία φροντίζει ώστε το δίκτυο των φυσικών καταστημάτων της, το website της και το Contact Center της, να γίνουν σημεία ακόμα πιο φιλικά προς τα εμποδιζόμενα άτομα και τα ΑμεΑ.

Η εταιρία με το νέο της πρόγραμμα συμπερίληψης και προσβασιμότητας καταργεί τα στενά όρια του «σπιτιού» και καλεί όλους σε ένα «Σπίτι Ανοιχτό», ένα συμπεριληπτικό, προσβάσιμο σπίτι αγάπης. Άλλωστε, Σπίτι είναι οι άνθρωποι. Όλοι οι άνθρωποι.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.praktiker.gr/spiti-anoixto