Φλόγα: Γιόρτασε τα 40 χρόνια δράσης

Την Παρασκευή 14.10.2022, σε μια ζεστή εκδήλωση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», η Φλόγα – Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια- floga.org.gr γιόρτασε τα 40 χρόνια δράσης της, καθώς και τα 20 χρόνια από τη λειτουργία του πρώτου ξενώνα φιλοξενίας παιδιών που νοσούν, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σε αυτήν την ημέρα-σταθμό, η Φλόγα μοιράστηκε μαζί με το πολυπληθές κοινό, που τίμησε με την παρουσία του τη σημαντική αυτή γιορτή, στιγμές από τη ζωή και την καθημερινότητα των ανθρώπων που βιώνουν τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Τι σημαίνει ο καρκίνος για μια μητέρα, για το παιδί που αρρωσταίνει, για τα αδέρφια του, πώς είναι η ζωή στους ξενώνες της Φλόγας, και τέλος πώς βιώνει μια οικογένεια την απώλεια ενός παιδιού.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν όλοι όσοι έχουν στηρίξει τη Φλόγα όλα αυτά τα χρόνια, με μικρές ή και μεγάλες δωρεές, με εθελοντική εργασία, αλλά και με αγορές χειροτεχνημάτων. Ιδιαίτερη σημασία είχε η βράβευση των γιατρών από τα ίδια τα παιδιά, καθώς σε αυτούς οφείλουν πάρα πολλά, όπως τόνισε η πρόεδρος της Φλόγας, Μαρία Τρυφωνίδη.
Ένα ξεχωριστό και πρωτότυπο δίδυμο παρουσίασε τη σημαντική και συναισθηματικά φορτισμένη αυτή βραδιά: η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου και ο παρολυμπιονίκης Νίκος Παπαγγελής, που έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό στίγμα στην εκδήλωση.

Spot-χορηγία της εταιρείας Parasol ειδικά για την εκδήλωση των 40 χρόνων της Φλόγας
Ανάμεσα σε πλήθος άλλων εκπροσώπων της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής παραβρέθηκαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης, από το Υπουργείο Υγείας ο Υπουργός κ. Θάνος Πλεύρης, και οι Γενικοί Γραμματείς κ.κ. Μάριος Θεμιστοκλέους και Ιωάννης Κωτσιόπουλος, από το Υπουργείο Παιδείας οι Υφυπουργοί κ.κ. Ζέτα Μακρή και Άγγελος Συρίγος, από το Υπουργείο Εργασίας ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιος Σταμάτης, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, καθώς και εκπρόσωποι των προέδρων ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ και του Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, εκπρόσωπος του ΑΓΕΕΘΑ και των τριών όπλων. Επίσης παραβρέθηκαν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλος Μαρινάκης, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημήτρης Φιλίππου, οι Δήμαρχοι Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος και Διστόμου κ. Ιωάννης Σταθάς, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Παρόντες ήταν και οι γιατροί των παιδιών της Φλόγας, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΠΑΟ, και όλοι οι διευθυντές και οι γιατροί των ογκολογικών τμημάτων των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Π&Α Κυριακού», καθώς και εκπρόσωποι του ΔΣ του αδελφού συλλόγου «Λάμψη» Θεσσαλονίκης.
Η πρόεδρος του ΔΣ της Φλόγας, κ. Μαρία Τρυφωνίδη, δήλωσε: «Ευχαριστούμε όλους τους φίλους που συμμετείχαν στη γιορτή μας και ήρθαν ακόμη πιο κοντά μας. Η παρουσία και η στήριξή σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και να παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όσο ο καρκίνος συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τη ζωή των παιδιών μας. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας για να κρατήσουμε τη Φλόγα αναμμένη για κάθε παιδί που μας χρειάζεται».