ROLCO: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της στο 2ο Ετήσιο Sustainable HomeCare Products Forum

Η ROLCO, η μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη παραγωγική μονάδα απορρυπαντικών στην Ελλάδα, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο 2ο Ετήσιο Sustainable HomeCare Products Forum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου στην Φρανκφούρτη από την εταιρεία INVENTU. Στο Forum έλαβαν μέρος κορυφαίες βιομηχανίες από όλο τον κόσμο, που παράγουν προϊόντα Οικιακής Φροντίδας. Βασικό θέμα του Forum αποτέλεσε η διασύνδεση μεταξύ Εταιρειών και Οργανισμών, ώστε να βρεθούν λύσεις σχετικά με τη συνεχή βελτίωση της αειφορίας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των προϊόντων ευρείας κατανάλωσης (FMCG). Κεντρικοί άξονες της συζήτησης ήταν μεταξύ άλλων η μείωση του πλαστικού στις συσκευασίες, οι πρακτικές που χρειάζεται να τηρούνται, ώστε να απελευθερώνονται στο περιβάλλον λιγότερες χημικές ουσίες, καθώς και καινοτόμοι τρόποι για το πώς μπορεί να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος, νερού, απορριμμάτων, αλλά και του γενικότερου αποτυπώματος διοξειδίου του άνθρακα καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής των προϊόντων, από την παραγωγή μέχρι και την απόρριψη (cradle-to-grave).

Από την πλευρά της η ROLCO, ως μια εταιρεία που πρωτοστατεί σε επίπεδο R&D & Sustainability, ηγήθηκε αυτής της Ευρωπαϊκής Δημόσιας συζήτησης σχετικά με την αειφορία και τον τρόπο που μπορεί να εφαρμόζεται στη φροντίδα του σπιτιού. Ανάμεσα στους βασικούς ομιλητές ήταν ο Πάνος Κωτσάκης, R&D Director της ROLCO, ο οποίος μίλησε για τις μελλοντικές προοπτικές της βιώσιμης ανάπτυξης των προϊόντων στη βιομηχανία Οικιακής Φροντίδας, με τους συμμετέχοντες να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, οι κύριες θεματικές της ομιλίας του αφορούσαν τις βιώσιμες πρώτες ύλες, τις καλύτερης ποιότητας και λιγότερες συσκευασίες, τη συμπύκνωση προϊόντων, καθώς και την αλλαγή των καταναλωτικών συνηθειών μέσω ανατρεπτικών eco-friendly προϊόντων. 

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της ROLCO άλλωστε, θέτει ως κυρίαρχη προτεραιότητά του να κατανοεί και να ανταποκρίνεται διαρκώς στις ανάγκες των καταναλωτών, μέσα από τη συνεχή εξέλιξη των προϊόντων της εταιρείας, πάντα με γνώμονα την άριστη ποιότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, διατηρώντας έτσι και την πρωτοπόρα θέση της ROLCO στον κλάδο

Ο Πάνος Κωτσάκης, R&D Director της ROLCO, δήλωσε σχετικά: «Η παρουσία μας στο Sustainable HomeCare Products Forum είναι πολύ σημαντική για την ROLCO, καθώς βασική μας προτεραιότητα είναι η διαρκής εξέλιξη και ανάπτυξη των προϊόντων οικιακής φροντίδας που διαθέτουμε με βάση πάντα το Sustainability. Παράλληλα, η διεθνής παρουσία της εταιρείας μας σε διοργανώσεις όπως η συγκεκριμένη, είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς διότι πάντοτε επιθυμούμε να βρισκόμαστε ένα βήμα μπροστά, διαμορφώνοντας τις εξελίξεις και παίρνοντας θέση σε καίρια ζητήματα που αφορούν την αειφορία. Τόσο η πανδημία, όσο και οι ευρύτερες εξελίξεις στη χώρα και διεθνώς, φέρνουν στο προσκήνιο την ανάγκη για καινοτόμες λύσεις για τη φροντίδα του σπιτιού με σεβασμό στο περιβάλλον. Συνεχίζουμε λοιπόν δυναμικά, με στόχο να εξελισσόμαστε διαρκώς».