LG: Στον δρόμο για να γίνει ηγέτης του ESG του «αύριο»

Η LG Electronics (LG) ως παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία πληροφοριών με 30 εγκαταστάσεις παραγωγής παγκοσμίως, έχει αναγνωρίσει ότι για να είναι αποτελεσματική η διαχείριση ESG, πρέπει να ενσωματωθεί στις καθημερινές λειτουργίες της εταιρίας.

Περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και παράγοντες διακυβέρνησης (ESG) παίζουν ολοένα και πιο κρίσιμο ρόλο στις προοπτικές και τη βιωσιμότητα μιας εταιρίας. Τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των καταναλωτών, των επενδυτών, των ρυθμιστικών αρχών και των μη κυβερνητικών οργανισμών, απαιτούν από τις εταιρίες να ενσωματώσουν παράγοντες ESG σε σχεδόν κάθε πτυχή της επιχειρηματικής στρατηγικής και λειτουργίας τους, από την προμήθεια και την κατασκευή έως την ανάπτυξη και την πρόσληψη προϊόντων.

Το 2018, η εταιρία περιέγραψε τη στρατηγική της κατεύθυνση για τη διαχείριση ESG με βάση τα πρότυπα που απαιτούνται από τη διεθνή κοινότητα, τα οποία αντανακλούσαν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που καθορίστηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη. Αφού επανεξέτασε τις επιδόσεις της στο ESG τα τρία προηγούμενα χρόνια, η εταιρία δημιούργησε μια νέα κατεύθυνση για το πρόγραμμά της ESG και το 2022 ξεκίνησε το The Better Life Plan 2030.

Το The Better Life Plan 2030 περιλαμβάνει έξι δεσμεύσεις ESG, τρεις από τις οποίες στοχεύουν στη σημαντική βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης της εταιρίας μειώνοντας τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου (GHG) και αυξάνοντας τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών στα προϊόντα της. Για παράδειγμα, η LG έχει δεσμευτεί να γίνει ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2030 μειώνοντας τις εκπομπές που παράγονται από τις διαδικασίες παραγωγής της. Για να το επιτύχει αυτό, η εταιρία σχεδιάζει να μειώσει κατά 50% τους 1,93 εκατομμύρια τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα (tCO2e) που παρήχθη το 2017, δημιουργώντας πιο ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις και υιοθετώντας τεχνολογίες μείωσης των εκπομπών.

Για να υποστηρίξει τους στόχους της όσον αφορά στην ουδετερότητα άνθρακα, η εταιρία έχει μετατρέψει το εργοστασιακό της συγκρότημα, στο Changwon της Νότιας Κορέας, σε έναν φουτουριστικό κόμβο παραγωγής για τη σειρά οικιακών συσκευών της. Με νέο όνομα, LG Smart Park, το συγκρότημα χρησιμοποιεί ένα ψηφιακά ενεργοποιημένο σύστημα 3D logistics, προηγμένες αναλύσεις υπολογιστών αιχμής και μηχανικής μάθησης για την πρόβλεψη ελαττωμάτων και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για την παραγωγή πολλαπλών μοντέλων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των πελατών.

Νωρίτερα φέτος, το World Economic Forum (WEF) επέλεξε το συγκρότημα ως Lighthouse Factory – αυτές οι εταιρίες που παρουσιάζουν ηγετική θέση στη χρήση των τεχνολογιών της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης. Το LG Smart Park αύξησε την παραγωγικότητα κατά 17 τοις εκατό και μείωσε το κόστος των επιστροφών ελαττωματικών προϊόντων κατά 70 τοις εκατό. Το εργοστάσιο έχει μειώσει τις εκπομπές GHG και αύξησε την ενεργειακή απόδοση ανά μονάδα που παράγεται κατά 30 τοις εκατό σε σύγκριση με μια προηγούμενη εγκατάσταση. Η εταιρία σχεδιάζει να εφαρμόσει τις έξυπνες τεχνολογίες παραγωγής που πρωτοστάτησε στο LG Smart Park σε 26 από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της σε 30 χώρες, επιταχύνοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό του παγκόσμιου δικτύου παραγωγής της έως το 2025.

Το υπόλοιπο 960.000 tCO2e που παρήχθη το 2017 θα αντισταθμιστεί με την εξασφάλιση πιστώσεων άνθρακα μέσω του Μηχανισμού Καθαρής Ανάπτυξης της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, που του επιτρέπει να μειώσει τις εκπομπές επενδύοντας σε τεχνολογία και κεφάλαιο στις αναπτυσσόμενες χώρες και μέσω εξωτερικών δραστηριοτήτων μείωσης του άνθρακα. αξιοποιώντας τις υψηλής απόδοσης οικιακές συσκευές της. Και, σύμφωνα με το πλαίσιο ESG, η εταιρία στοχεύει να προμηθεύεται το 60 τοις εκατό της ενέργειάς της από ανανεώσιμες τεχνολογίες έως το 2030, μεταβαίνοντας στο 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2050.

Η LG δεσμεύεται, επίσης, να οικοδομήσει μια κυκλική οικονομία μέσω πρωτοβουλιών ανακύκλωσης απορριμμάτων και τη βελτίωση των διαδικασιών επεξεργασίας απορριμμάτων και στοχεύει να ανακυκλώσει το 95% των απορριμμάτων που παράγονται στις παγκόσμιες εγκαταστάσεις παραγωγής της έως το 2030, από 92% το 2021, χρησιμοποιώντας 600.000 τόνους ανακυκλωμένων πλαστικών στις διαδικασίες παραγωγής της.

«Η διεξαγωγή δοκιμών σταθερότητας προϊόντων και αξιοπιστίας ποιότητας θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των πόρων, με ανακυκλωμένα υλικά που χρησιμοποιούνται σε μια σειρά προϊόντων, από πλυντήρια και ψυγεία μέχρι κλιματιστικά και τηλεοράσεις», λέει ο Hong Sung-min, επικεφαλής του τμήματος ESG της LG. «Η LG εφαρμόζει, επίσης, πολιτικές για τη συμμόρφωση με τους περιφερειακούς κανονισμούς σχετικά με την ανάληψη και διάθεση ηλεκτρονικών αποβλήτων με τη δημιουργία υποδομών για την ανάκτηση ηλεκτρονικών αποβλήτων».

Για να υποστηρίξει τις προσπάθειές της, η εταιρία άνοιξε το Chilseo Recyling Center, στη Νότια Κορέα, τον Αύγουστο του 2001. «Η εγκατάσταση πρωτοστατεί στην πρωτοβουλία της εταιρίας για τα ηλεκτρονικά απόβλητα συλλέγοντας ηλεκτρονικά απόβλητα στο τέλος του κύκλου ζωής του προϊόντος και επαναχρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό για την κατασκευή νέων εξαρτημάτων για χρήση σε οικιακές συσκευές, όπως ψυγεία», προσθέτει ο Hong.

Η LG βελτιώνει, επίσης, την ενεργειακή απόδοση των προϊόντων της. Νωρίτερα φέτος, η εταιρία κυκλοφόρησε το νέο της πλυντήριο ThinQ, το οποίο διαθέτει κινητήρα τεχνητής νοημοσύνης Direct Drive (AI DD), ο οποίος χρησιμοποιεί deep learning για τον εντοπισμό διαφορετικών τύπων υφασμάτων και στη συνέχεια επιλέγει τον βέλτιστο κύκλο και τις ρυθμίσεις για κάθε φορτίο. Για πρώτη φορά για τη βιομηχανία οικιακών συσκευών, η τεχνολογία AI που εφαρμόζεται στις αναβαθμιζόμενες λύσεις πλυντηρίων ρούχων   έλαβε την την πιστοποίηση AI Algorithm Reproducibility Process Verification από την UL, έναν παγκόσμιο ηγέτη στην επιστήμη της ασφάλειας, που βοηθά τις εταιρίες να επιδείξουν ασφάλεια, να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα και να επιτύχουν συμμόρφωση με τους κανονισμούς.

«Οι τρέχουσες δραστηριότητες της LG είναι σύμφωνες με τη μεσοπρόθεσμη έως μακροπρόθεσμη στρατηγική ESG για την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς το περιβάλλον για τις μελλοντικές γενιές», λέει ο William Cho, Διευθύνων Σύμβουλος της LG Electronics. «Η LG εργάζεται ενεργά για περιβαλλοντικές λύσεις, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να μπορούν να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή και να συμβάλουν σε ένα καλύτερο “αύριο”».