Affidea: Εξετάσεις προληπτικού ελέγχου σε προνομιακή τιμή για την Ημέρα Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη καθιερώθηκε κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον πληθυσμό σχετικά με τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης της συγκεκριμένης νόσου.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης, σύμφωνα με τον διεθνή ορισμό, είναι μια μεταβολική διαταραχή πολλαπλής αιτιολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται από χρόνια υπεργλυκαιμία, λόγω διαταραχών του μεταβολισμού των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, και είναι αποτέλεσμα ανεπάρκειας στην έκκριση ή τη δράση της ινσουλίνης ή και τα δύο. Τα οργανικά συμπτώματα που πρέπει να μας ανησυχήσουν είναι ενδεικτικά η πολυουρία, η πολυδιψία και η ανεξήγητη απώλεια βάρους.

Τι περιλαμβάνει ο προληπτικός έλεγχος

Τα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού ελέγχονται εργαστηριακά μέσα από αιματολογικές εξετάσεις, όπως η μέτρηση του Σακχάρου ορού αίματος και ο προσδιορισμός της Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, που αποτυπώνει τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος που παρουσίαζε ο οργανισμός τους προηγούμενους τρείς μήνες. Στον προληπτικό έλεγχο περιλαμβάνονται επιπλέον Ινσουλίνη και Homa-ir test (αντίσταση στην ινσουλίνη).

Οι παραπάνω εξετάσεις πραγματοποιούνται με πρωινή αιμοληψία μετά από 8ωρη νηστεία. Στην περίπτωση που έχει ήδη διαγνωστεί διαβήτης, ο ασθενής πρέπει σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό να παρακολουθεί συστηματικά τον οργανισμό του για την πρόληψη πιθανών επιπλοκών της νόσου.

Τα καλά νέα…

Η Affidea, αναδεικνύοντας την αξία της πρόληψης στην υγεία, προσφέρει για όλο τον μήνα Νοέμβριο την δυνατότητα να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου του οργανισμού σας σε προνομιακή τιμή, σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα, πανελλαδικά, χωρίς να απαιτείται ραντεβού ή παραπεμπτικό ιατρού.