Αθηναϊκή Ζυθοποιία: «Παράγει ένα καλύτερο αύριο» στη Βόρεια Εύβοια, μεταδίδοντας ταυτόχρονα ένα αισιόδοξο μήνυμα

    Στο πλευρό της περιοχής στέκεται έμπρακτα η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με δράσεις και πρωτοβουλίες που αφήνουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον.

    Με πυξίδα τη βιώσιμη ανάπτυξη που αποτελεί εδώ και δεκαετίες βασική προτεραιότητα και σταθερή δέσμευσή της, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, δίνει ξανά ζωή στη Βόρεια Εύβοια, στο πλαίσιο στήριξης της περιοχής έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021.

    Από τις 3 έως τις 11 Αυγούστου 2021, καταστράφηκαν περίπου 512 χιλιάδες στρέμματα γης στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, με το 74,1% από αυτά να αποτελούν δασικές εκτάσεις. Από τον συνολικό αριθμό των στρεμμάτων που κάηκαν, τα 275.000 στρέμματα αφορούσαν δάση και τα 34.000 στρέμματα καλλιέργειες ελιάς, έχοντας ως αποτέλεσμα την οικονομική κατάρρευση των παραγωγών αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

    Αποκατάσταση ζημιών σε σχολεία και δημιουργία μιας πρότυπης «πράσινης» στέγης

    Η εταιρεία, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχώρησε σε σημαντικές δράσεις στη Βόρεια Εύβοια με στόχο τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας και τη δημιουργία προοπτικών για τη νέα γενιά. Συγκεκριμένα, αναβάθμισε δύο σχολικά κτίρια, το 1ο Δημοτικό Ιστιαίας και το Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης, δίνοντας στους μαθητές τη δυνατότητα να επιστρέψουν σε ένα ανανεωμένο σχολικό περιβάλλον. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιστιαίας αποκαταστάθηκε η οροφή του ισογείου, η οποία είχε καταπέσει, με αποτέλεσμα οι μαθητές του σχολείου να στερούνται συνολικά τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας.

    Η ανακατασκευή της στέγης και η πλήρης υγρομόνωσή της, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση θερμομόνωσης, αφενός επιτρέπουν ξανά, μετά από ένα έτος, τη χρησιμοποίηση των τεσσάρων σχολικών αιθουσών και αφετέρου ενισχύουν την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου. Εκτιμάται ότι μετά τις παρεμβάσεις, θα μειωθούν κατά 15% τα έξοδα θέρμανσης και ψύξης του χώρου. Όσο για το Γυμνάσιο-Λύκειο Λίμνης, η κατασκευή πρότυπης «πράσινης» στέγης με χαμηλή βλάστηση στο αίθριο του πρώτου ορόφου και η αντικατάσταση δύο στεγασμένων κατασκευών με ειδικά καθίσματα στον προαύλιο χώρο, προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στη σχολική κοινότητα. Πλέον, οι μαθητές έχουν στη διάθεσή τους ένα χώρο υψηλής αισθητικής, στον οποίο ήδη φωλιάζουν πουλιά και επωφελή έντομα. Ακόμη, μέσω της συγκεκριμένης ιδιαίτερης κατασκευής δόθηκε λύση στο σημαντικό πρόβλημα στεγανότητας που αντιμετώπιζε επί χρόνια το σχολείο. Η ενεργειακή απόδοση τμήματος του κτιρίου, υπολογίζεται ότι αναβαθμίστηκε κατά 10%, ενώ βελτιώθηκε αισθητά η ατμόσφαιρα μέσω της φωτοσύνθεσης των φυτών και της συγκράτησης των αιωρούμενων σωματιδίων που είχαν αυξηθεί μετά τις πυρκαγιές. Όλες αυτές οι ενέργειες είναι μέρος ενός ολοκληρωμένου πλάνου για τη Βόρεια Εύβοια, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα και δημιουργεί προοπτικές για ένα βιώσιμο αύριο.

    Δράσεις για ένα καλύτερο αύριο

    Ο διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, Γιάννης Γεωργακέλλος, σχολιάζοντας τις δράσεις πνοής της εταιρείας για την αναγέννηση της περιοχής, δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά παραδίδουμε σήμερα σε μαθητές και διδακτικό προσωπικό των δύο σχολείων στη Βόρεια Εύβοια ένα ανανεωμένο και απαλλαγμένο από προβλήματα του παρελθόντος σχολικό περιβάλλον. Ως Αθηναϊκή Ζυθοποιία στεκόμαστε αρωγοί στην ανασυγκρότηση της περιοχής, με στοχευμένες δράσεις που εκτός από την ουσιαστική βοήθεια που δίνουν σε υπαρκτά προβλήματα, έχουν και έναν σημαντικό συμβολισμό: επικεντρωνόμαστε στα παιδιά, τα οποία αποτελούν αναμφισβήτητα το μέλλον του τόπου και συμβολίζουν τη βεβαιότητα για ένα καλύτερο αύριο στη Βόρεια Εύβοια».

    Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανταποκρίνεται ουσιαστικά στις ανάγκες της κοινωνίας με την υποστήριξη και των δύο αυτών σχολείων, έχοντας ως βασικό στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και κυρίως των νέων παιδιών που είναι το μέλλον του τόπου. Τηρώντας τη δέσμευσή της απέναντι στο περιβάλλον, τον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες, η εταιρεία προχώρησε σε ενέργειες που αφήνουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Έτσι, μετέδωσε ένα αισιόδοξο μήνυμα στους ανθρώπους της περιοχής που επλήγησαν, δείχνοντας ότι αξίζει να παραμείνουν στον τόπο τους και να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τις επόμενες γενιές.