Έρευνα Focus Bari: «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πρώτο στην εμπιστοσύνη και την καρδιά των Ελλήνων

    Με αφορμή τη συμπλήρωση των 27 χρόνων Προσφοράς του Οργανισμού, «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για μία ακόμη χρονιά, θεώρησε σημαντικό να πληροφορηθεί σχετικά με τη γνώση, τη στάση και τις απόψεις των πολιτών για το έργο που προσφέρει, δίπλα σε κάθε παιδί, σε κάθε οικογένεια, πάντα, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, χωρίς καμία διακοπή, χωρίς καμία έκπτωση.

    Τη διενέργεια της Πανελλαδικής Έρευνας ανέλαβε, για μία ακόμα φορά, αφιλοκερδώς η εταιρεία Focus Bari. Βάσει της έρευνας, ο Οργανισμός βρίσκεται στην πρώτη θέση, και με ποσοστό 94%, αναγνωρισιμότητας, μεταξύ των ΜΚΟ της χώρας μας.

    Ειδικότερα:

    ● Το 88% θεωρεί ότι προσφέρει ουσιαστικό έργο στην κοινωνία.

    ● Το 86% θεωρεί ότι έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία στην αντιμετώπιση περιστατικών και φροντίδας παιδιών στην Ελλάδα.

    ● Το 85% θεωρεί ότι έχει τη δύναμη να κινητοποιεί τις Αρχές και τους πολίτες.

    ● Το 79% των Ελλήνων έχουν θετική εντύπωση για το έργο του Οργανισμού, σημειώνοντας αύξηση 8% από το 2021.

    ● Το 78% θεωρεί ότι αποτελεί τον πιο αξιόπιστο μη κυβερνητικό φορέα στην Ελλάδα, σημειώνοντας αύξηση 21,9% από το 2021.

    Στα 27 χρόνια δράσης του «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατάφερε, όπως πολλοί στην Ελλάδα και το εξωτερικό λένε, ένα θαύμα. Κατάφερε να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υπηρεσιών για κάθε παιδί στην Ελλάδα, σε πολλούς τομείς, αφουγκραζόμενοι την κοινωνία και τα προβλήματα που απασχολούν τα παιδιά. Κατάφερε να δημιουργήσει μία κουλτούρα και να έχει την ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας σε θέματα δύσκολα, σε θέματα που δεν είχε εμπειρία ή παιδεία, όπως οι εξαφανίσεις, η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών, ο εκφοβισμός και πολλά άλλα. Κατάφερε να προωθήσει την έννοια της πρόληψης, που σε πολλούς τομείς, παίζει πρωταρχικό ρόλο. Κατάφερε να κινητοποιήσει τις υγιείς δυνάμεις της χώρας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Κατάφερε, σε πολλές περιπτώσεις, να κάνει το αδύνατο δυνατό.

    «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα 27 χρόνια δράσης του, δεν έγινε ένας απρόσωπος φορέας. Παρέμεινε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» του 10χρονού του ιδρυτή, Ανδρέα Γιαννόπουλου, που απλώθηκε, που στηρίζει πολυεπίπεδα δεκάδες, χιλιάδες παιδιά κάθε χρόνο, που στέκεται δίπλα στα παιδιά, αλλά και στις οικογένειες που έχουν ανάγκη με ουσιαστική, μετρήσιμη, χειροπιαστή φροντίδα και αξιοπρέπεια.

    Τα ευρήματα της έρευνας επιβεβαιώνουν την αξία του Οράματος του μικρού ιδρυτή του Οργανισμού και του έργου που αδιάκοπα επιτελεί, καθώς και τον αντίκτυπο που έχει στην ελληνική κοινωνία.

    Ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε:

    «Νιώθω μεγάλη περηφάνια που, χάρη στον Ανδρέα μου δημιουργήθηκε “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, που σήμερα γνωρίζουν και εμπιστεύονται σχεδόν όλοι οι Έλληνες.

    Μας τιμούν βαθύτατα και επικυρώνουν τον καθημερινό μας αγώνα, τα ευρήματα της έρευνας που για εμάς δεν είναι ποσοστά, αλλά αποτυπώνουν την εμπιστοσύνη και την άποψη που έχουν οι Έλληνες για το έργο μας.

    Στέκομαι ιδιαίτερα και στην αύξηση που παρατηρείται σε συγκεκριμένα ερωτήματα, σε σχέση με τα  αντίστοιχα της έρευνας του 2021, γιατί αποδεικνύεται ότι καταφέραμε, εν μέσω πανδημίας, αλλά και όλων των δυσκολιών που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε, να σταθούμε όρθιοι και να μην κάνουμε καμία έκπτωση ούτε στο πλήθος αλλά και στην ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε σε κάθε παιδί και οικογένεια στη χώρα.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας μας ενδυναμώνουν να συνεχίσουμε και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσοι στηρίζουν και συμμετέχουν καθημερινά στον υπεράνθρωπο αγώνα μας. Ευχαριστώ την ελληνική κοινωνία που είναι δίπλα μας, τους υποστηρικτές και χορηγούς μας, τους χιλιάδες εθελοντές μας και φυσικά την εξαιρετική ομάδα επαγγελματιών στον τομέα της παιδικής προστασίας, ανθρώπους που συνδυάζουν αξιοθαύμαστα τον επαγγελματισμό με την προσωπική ευαισθησία για κάθε παιδί που στηρίζουν. Παιδαγωγοί, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Διασώστες, Νοσηλευτές, Γιατροί και πολλοί άλλοι που μοιράζονται το όραμα του Ανδρέα.

    Για μία ακόμα φορά θέλω να τονίσω ότι “Το Χαμόγελο του Παιδιού” δεν είναι δημιούργημα κάποιων λίγων, είναι απόκτημα και επίτευγμα της ελληνικής κοινωνίας, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των υγιών δυνάμεων αυτής της χώρας που παρά τις δυσκολίες κάνουν καθημερινά υπερβάσεις, ώστε να προσφέρουν σε κάθε παιδί αυτό που έχει ανάγκη και δικαιούτι.

    Ευχαριστώ επίσης την κα. Ξένια Κούρτογλου και την ομάδα της που είναι δίπλα μας και αναλαμβάνει όποτε της ζητηθεί, να παρέχει τις εξαιρετικές υπηρεσίες της στο “Χαμόγελο”.

    Αυτήν την περίοδο, λόγω των σοβαρότατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά οι  ανάγκες να στηρίξουμε κάθε ένα παιδί και την οικογένειά του, ολιστικά και εξειδικευμένα, γίνονται όλο και περισσότερες. Εύχομαι, έχοντας στο πλευρό μας τον απλό κόσμο, τις επιχειρήσεις και τους φωτεινούς ανθρώπους μέσα στις υπηρεσίες, οι οποίοι υπηρετούν τους θεσμούς, να καταφέρουμε να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε, με συνέπεια και αφοσίωση, δίπλα σε κάθε παιδί που έχει ανάγκη. Τα παιδιά μας είναι το παρόν, και φροντίζοντας αυτά διασφαλίζουμε και το υγιές μέλλον τους.»

    Η κα. Ξένια Κούρτογλου, ιδρύτρια και Managing partner με τεράστια εμπειρία στον χώρο δήλωσε:

    «Είναι η τρίτη φορά που αναλαμβάνουμε να σχεδιάσουμε και να διενεργήσουμε μία πανελλαδική έρευνα για «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και κάθε φορά τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την άποψη, που και εμείς έχουμε σαν πολίτες, για το έργο του Οργανισμού.

    Θα ήθελα να επισημάνω ότι τα ήδη πολύ υψηλά περσινά ποσοστά αναγνωρισιμότητας και εμπιστοσύνης των πολιτών στο έργο του «Χαμόγελου» φέτος έχουν σημειώσει περαιτέρω αύξηση. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ως τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο μη Κυβερνητικό φορέα με τεράστιο έργο για τα παιδιά.

    Όταν βοηθάς σε βοηθούν! Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα στην έρευνα όπου όπως φάνηκε παρά τις δυσκολίες ειδικά οι οικογένειες με τα χαμηλότερα εισοδήματα είναι και αυτές που υποστηρίζουν το έργο του «Χαμόγελου».

    Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τα βασικά ευρήματα της έρευνας:

    https://www.hamogelo.gr/media/uploads_file/2022/11/15/p1ght86odg1tev5q61dc51ct18q44.pdf