Τα Pampers για 5η συνεχόμενη χρονιά στέκονται δίπλα στα πρόωρα μωρά

Τα Pampers, το brand βρεφικής φροντίδας της Procter & Gamble, πάντα με ιδιαίτερη ευαισθησία παραμένουν, για 5η συνεχόμενη χρονιά, πλάι στους μικρούς μαχητές και τις οικογένειες τους. Γι’αυτό, δημιούργησαν με προσεκτική έρευνα και επιστημονική συμβολή, την πάνα Pampers Preemie Protection σε 3 μεγέθη, ώστε η ίδια να ταιριάζει ακόμα και στα πιο μικρά πρόωρα μωρά που γεννήθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο και ζυγίζουν λιγότερο από 800 γραμμάρια, με στόχο να ελαχιστοποιούν τις διαταραχές  και να κοιμούνται όσο το δυνατόν πιο ήσυχα. Με συνέπεια από το 2018, για κάθε συσκευασία Pampers που αγοράζετε, τα Pampers δωρίζουν μία πάνα για τα πρόωρα μωράκια, με στόχο η ετήσια δωρεά στις αντίστοιχες μονάδες να  ξεπεράσει τις 200.0000 πάνες σε όλη τη χώρα. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν δωρίσει με επιτυχία σχεδόν 900.000 ειδικά σχεδιασμένες πάνες στα μαιευτήρια όλης της Ελλάδας, καλύπτοντας τις ανάγκες των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών.

Επιπλέον της δωρεάς των ειδικά σχεδιασμένων πανών Pampers Preemie Protection, τα Pampers ενισχύουν σταθερά τα  τελευταία χρόνια, τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ηλιτόμηνον», που έχει στόχο την επίλυση των ιατρικών, κοινωνικών και οικονομικών προκλήσεων των οικογενειών με πρόωρα νεογνά. Με την βοήθεια των Pampers, η ΜΚΟ «Ηλιτόμηνον» έχει προχωρήσει στην δωρεά τεσσάρων θερμοκοιτίδων σε μονάδες εντατικής νοσηλείας νεογνών σε μαιευτήρια σε πόλεις της Ελλάδας, εκπληρώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας για την ενίσχυση των νεογνών και των οικογενειών τους απέναντι στην προωρότητα.

Όπως έχουν δείξει πρόσφατες μελέτες ο αριθμός των μικρών μαχητών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών αυξάνεται, παραμένει ωστόσο ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όλο και περισσότερα πρόωρα μωρά όχι απλά επιβιώνουν, αλλά καταφέρνουν να έχουν και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, χάρη στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην επιστήμη.  Είναι σημαντικό οτιδήποτε χρησιμοποιείται για την φροντίδα τους να ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, αλλά να είναι και υψηλής τεχνολογίας, για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.  Η πρόεδρος του «Ηλιτόμηνον» Λέλα Βαβουράκη υπογράμμισε, « Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τα πρόωρα μωρά είναι να έχουν μια ολοκληρωμένη, πολυδιάστατη, φροντίδα, με στόχο τη μείωση του στρες, της δυσφορίας και του πόνου. Αυτή τη φροντίδα τη χρειάζονται για να έχουν την καλύτερη δυνατή ανάπτυξη και να γίνουν υγιείς ενήλικες, όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχοκοινωνικά. Αυτή η ολοκληρωμένη φροντίδα έγινε το σημείο που συναντηθήκαμε με τα Pampers, τα οποία ευχαριστούμε και για τις μικροσκοπικές πάνες και για την υποστήριξη να αγοράσουμε θερμοκοιτίδες νέας τεχνολογίας για τα πολύ ευάλωτα μωρά των ΜΕΝΝ».

Για τα πρόωρα μωράκια, ο ύπνος είναι  μίας ζωτικής σημασίας ανάγκη για την ενθάρρυνση της σωματικής και συναισθηματικής ανάπτυξης. Τα πρόωρα βρέφη πρέπει να κοιμούνται το 97% του χρόνου για να εξασφαλιστεί η σωστή τους ανάπτυξη, καθώς είναι το θεμέλιο της υγιούς φυσικής και συναισθηματικής εξέλιξής τους. Μέσω του καλού ύπνου συντελείται η ωρίμανση του κεντρικού νευρικού συστήματος και η μελλοντική ανάπτυξη της γνωστικής και της κινητικής λειτουργίας όλων των νεογνών, αλλά πολύ περισσότερο των πρόωρων. Τα Pampers Preemies έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν τη μέγιστη προστασία και να ελαχιστοποιούν τις διαρροές, με αποτέλεσμα να παρέχουν ένα γαλήνιο και ήρεμο ύπνο στο πρόωρα μωράκια. Ακόμα, επιτρέπουν τη σταθερή τοποθέτηση  και είναι εξίσου απορροφητικά στο μπροστινό και το πίσω μέρος, παρέχοντας στις μαίες την ευελιξία να αλλάζουν και να τοποθετούν την πάνα σύμφωνα με τις ιατρικές οδηγίες. Αυτό σημαίνει ότι οι μαίες δεν χρειάζεται πλέον να κόβουν ή να διπλώνουν μεγαλύτερες πάνες για να βρουν τη σωστή εφαρμογή για τα μικρότερα μωρά!

 Μπορείτε να παρακολουθήσετε το video σχετικά με τα Pampers Preemies, εδώ.