Ελληνικά Ταχυδρομεία – «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Λένε STOP στην παιδική κακοποίηση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων κ. Μάριος Τέμπος και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασαν, από κοινού, σε εκπροσώπους των ΜΜΕ μία ειδική έκδοση γραμματοσήμων με τίτλο: «Πες STOP στην παιδική κακοποίηση». Η συνάντηση έγινε στο Ταχυδρομείο της Πλατείας Συντάγματος, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου -Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών- και είχε συμβολική σημασία.

Τα τέσσερα αυτοκόλλητα γραμματόσημα καθρεφτίζουν, με θάρρος και ειλικρίνεια, τη σκοτεινή μάστιγα που απειλεί κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια, και γίνονται όχημα μεταφοράς ενός ηχηρού κοινωνικού μηνύματος ενάντια στην παιδική κακοποίηση.

Η έκδοση αυτή είναι μία από τις πολλές δράσεις υποστήριξης των ΕΛΤΑ προς τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο.

Στις δηλώσεις του, ο Διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων, κ. Μάριος Τέμπος, αφού αναφέρθηκε στη σταθερή υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΤΑ στις δράσεις του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είπε:«Με την ειδική αυτή έκδοση, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποδεικνύουν, για ακόμη μία φορά, το κοινωνικό τους πρόσωπο. Ως σταθεροί υποστηρικτές του “Χαμόγελου” ενώνουμε τις φωνές μας και με αυτήν την αφορμή. Για να μην υπάρξει ξανά παιδί που θα υποφέρει από τη διαστροφή και το σκοτάδι της διπλανής πόρτας. Υποστηρίζουμε τα όνειρα, την ελπίδα και το δικαίωμα των παιδιών να ζούνε ανέμελα. Τα γραμματόσημα αυτά μεταφέρουν το μήνυμα και μας δείχνουν τον δρόμο.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος στη δήλωσή του ανέφερε:«Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, αλλά και διαχρονικά στον καθημερινό μας αγώνα,  έχουμε σύμμαχό μας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Είμαστε εδώ για μία ουσιαστική και συμβολική διαδικασία αυτών των πολύ σημαντικών ειδικών γραμματοσήμων, τα οποία όχι μόνο καταδεικνύουν τη φρίκη της παιδικής κακοποίησης, αλλά και μας κινητοποιούν, όλους, για να συνειδητοποιήσουμε ότι η πρόκειται για ένα φαινόμενο που πρέπει, πάση θυσία, να σταματήσει. Μιλάμε για παιδιά που αργοπεθαίνουν, είτε με φυσικό, είτε με ψυχικό θάνατο και είναι ευθύνη όλων μας να συμβάλλουμε, ώστε να σταματήσει αυτή η κατάφορη παραβίαση της αθωότητάς τους. Στο πλαίσιο της διαχρονικής και σταθερής μας συνεργασίας με τα ΕΛΤΑ, καλούμε όλα τα Μέσα να προβάλλουν το spot της κοινής μας πρωτοβουλίας, το οποίο αποτελεί μία γροθιά στο στομάχι, αλλά και στην ψυχή μας. Είναι υποχρέωση όλων μας να αφυπνιστούμε και να λάβουμε ουσιαστική δράση απέναντι στον πόνο και τα βάσανα που βιώνουν τα παιδιά, έναν σκοπό που τα ΕΛΤΑ υπηρετούν έμπρακτα και συνειδητά. Ο φιλοτελισμός θα συμβάλει, για ακόμη μία φορά, στο να κοινοποιηθεί το ηχηρό μήνυμα ενάντια σε κάθε μορφή βίας των παιδιών. Ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” στη διοίκηση και τους ανθρώπους των ΕΛΤΑ που ενδιαφέρονται για την κοινωνία και στέκονται δίπλα μας ουσιαστικά ως συνεργάτες στο έργο μας.»Τα γραμματόσημα μπορείτε να τα βρείτε στα Καταστήματα των ΕΛΤΑ στο philotelismos.gr