Συνεργασία Ιnditex και WWF για την αποκατάσταση δασών σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική

Η Inditex και το WWF σύναψαν μια τριετή συμφωνία συνεργασίας με στόχο να επενδύσουν στην αποκατάσταση της φύσης και να εργαστούν σε έργα μετασχηματισμού του φυσικού περιβάλλοντος.

Με την συμφωνία αυτή θα πραγματοποιηθούν συνολικά εννέα έργα μέσω του WWF σε όλη τη Βόρεια Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, με έμφαση στην αποκατάσταση και διατήρηση των δασών, την αποκατάσταση και τη διατήρηση των αποθεμάτων νερού και την προστασία ειδών και οικοτόπων.

Κατά την τελετή υπογραφής, στην οποία συμμετείχαν και οι δύο οργανισμοί στη Γενεύη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Inditex, Óscar García Maceiras, δήλωσε ότι «η στρατηγική μας για τη βιωσιμότητα επιδιώκει να αυξήσει τον θετικό αντίκτυπο της δουλειάς μας στους ανθρώπους, τις κοινότητες και τους φυσικούς πόρους. Ως εκ τούτου, συνεργαζόμαστε με οργανισμούς όπως το WWF που συμμερίζονται την αποφασιστικότητά μας να βοηθήσουμε στην προστασία και την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων παγκοσμίως. Πιστεύουμε ότι το WWF, με το αποδεδειγμένο ιστορικό του και την παγκόσμια εμβέλειά του, είναι ο καλύτερος μακροπρόθεσμος συνεργάτης για την ενίσχυση των περιβαλλοντικών μας δεσμεύσεων μέσω μετασχηματιστικών εργασιών που στοχεύουν σε ολόκληρο τον κλάδο μας».

Ο Γενικός Διευθυντής του WWF International, Marco Lambertini, δήλωσε: «Το WWF είναι ενθουσιασμένο που συνεργάζεται με την Inditex στην αποστολή μας να αντιστρέψουμε την καταστροφή της φύσης και να επιτύχουμε έναν κόσμο φιλικό προς  τη φύση έως το 2030. Η φύση στηρίζει τις οικονομίες μας, τις κοινωνίες μας και την ευημερία μας. Ωστόσο, όλα αυτά τα χάνουμε με ανησυχητικό ρυθμό. Όπως πολλές βιομηχανίες, ο τομέας της ένδυσης και της κλωστοϋφαντουργίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη φύση και τη βιοποικιλότητα. Ωστόσο, έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο. Χρειαζόμαστε επείγουσα δράση για να σταματήσουμε και να αντιστρέψουμε την καταστροφή της φύσης, συμπεριλαμβανομένων συλλογικών και στρατηγικών επενδύσεων για την αποκατάσταση και την προστασία της βιοποικιλότητας.”

Ο Όμιλος θα διαθέσει σε αυτά τα έργα μέρος των κεφαλαίων που θα κερδίσει χρεώνοντας τους καταναλωτές για χάρτινες σακούλες και φακέλους, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2021 με στόχο την προώθηση της χρήσης επαναχρησιμοποιήσιμων εναλλακτικών λύσεων. Η Inditex θα καταβάλει ελάχιστη ετήσια συνεισφορά 3 εκατομμυρίων ευρώ στο WWF, με 4,2 εκατομμύρια ευρώ να ορίζονται για το 2022. Η συνολική συνεισφορά θα ανέλθει σε 10 εκατομμύρια ευρώ πλέον κατά τη διάρκεια της συνεργασίας (2022 – 25) προς την αποκατάσταση των απειλούμενων οικοσυστημάτων.