8ο Social Dining από τη FOOD ON: Tο ‘’τραπέζι‘’ ως μέσο κοινωνικής επαφής και αλληλεπίδρασης.

Την Τρίτη 20/12 πραγματοποιήθηκε το 8ο Social Dining της Οργάνωσης FOOD ON στο εστιατόριο ‘’Ορίζοντες Λυκαβηττού”, με την υποστήριξη του απορρυπαντικού πιάτων AVA του ομίλου ΣΑΡΑΝΤΗΣ και τη συμμετοχή 32 καλεσμένων. Το Δείπνο τίμησε με την παρουσία του ο  Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γιώργος Σταμάτης.

Η κεντρική ιδέα πίσω από τα Social Dinings είναι η εξής: άγνωστοι -αρχικά- μεταξύ τους άνθρωποι, ωφελούμενοι των προγραμμάτων της FOOD ON (άνεργοι, άτομα τρίτης ηλικίας, κοινωνικά αποκλεισμένοι κ.λπ.), αλλά και μη (εθελοντές, στελέχη εταιρειών, κοινωνικά ευαίσθητες προσωπικότητες) από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και με διαφορετικά ενδιαφέροντα, συναντιούνται για πρώτη φορά σε καταξιωμένα εστιατόρια της Αθήνας και γνωρίζονται γύρω από ένα φιλόξενο τραπέζι με φαγητό. Τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, τριάντα δύο καλεσμένοι μοιράζονται γεύσεις και ουσιαστικές, όμορφες και απλές στιγμές κοινωνικότητας σε ένα ασφαλές και συμπεριληπτικό περιβάλλον, συνεισφέροντας στην εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού με έναν δημιουργικό και συμμετοχικό τρόπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η FOOD ON είναι η μόνη Οργάνωση στην Ελλάδα που αξιοποιεί τόσο την έννοια των Social Dinings όσο και τα σημαντικά οφέλη που αυτά προσφέρουν σε όλους τους συμμετέχοντες. Την ίδια στιγμή, μέσω του προγράμματος “Food On Learning”, η FOOD ON χρηματοδοτεί την εκπαίδευση ανέργων  στον κλάδο της εστίασης και του τουρισμού συμβάλλοντας στην καλύτερη διασύνδεσή τους με την αγορά εργασίας, ενώ μέσω του προγράμματος “Food On Sharing” αναζητά κοινωνικά ευαίσθητες εταιρείες για να προσφέρουν νωπά, κατεψυγμένα και μακράς διάρκειας τρόφιμα εμπλέκοντας συμμετοχικά τους ωφελούμενους στη μεριδοποίηση και τη διανομή τους στους υπόλοιπους ωφελούμενους.