Ε.Ε.Σ: Το «προΣfEEρουμε» ξανά στην Αλεξανδρούπολη με δωρεές στην Δομή Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πρόνοιας

Η αποστολή της κοινωνικής πρωτοβουλίας «προΣfΕΕρουμε» επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη, ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που φιλοξενεί περίπου εξήντα (60) παιδιά με ειδικές δεξιότητες. Το «προΣfΕΕρουμε» χάρισε για ακόμα μία φορά την ελπίδα μέσα από τη δωρεά φορητού καρδιογράφου,  Rapid Tests ανίχνευσης κορωνοϊού και γρίπης, καθώς και παιχνίδια για όλα τα παιδιά της Δομής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αλεξανδρούπολη. Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε», που αποτελεί κοινό όραμα του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), ξεκίνησε στα τέλη του 2016 και στοχεύει να υποστηρίξει ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, και ιδιαίτερα παιδιά, που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι Πρόεδροι του Ε.Ε.Σ. και του ΣΦΕΕ, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός και κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών και της Περιφέρειας, στις οποίες συζητήθηκε η προοπτική μελλοντικής συνεργασίας σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, αισιόδοξος από την απρόσκοπτη συνέχεια του ταξιδιού, δήλωσε: «Σε μια δύσκολη εποχή η κοινωνική πρωτοβουλία του «προΣfΕΕρουμε» έχει καταφέρει να ενώσει την πατρίδα μας μέσα σε μία αγκαλιά αλληλεγγύης. Αρκεί το χαμόγελο που ζωγραφίστηκε σήμερα στα πρόσωπα των παιδιών της Δομής Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Πρόνοιας στην Αλεξανδρούπολη για να υπερνικήσουμε κάθε πιθανό εμπόδιο και να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας».

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός ανέφερε σχετικά: «Το ταξίδι του «προΣfΕΕρουμε» στην ακριτική πόλη της Αλεξανδρούπολης μας γέμισε με χαρά και αισιοδοξία. Η μεγάλη αγκαλιά και η αγάπη με την οποία μας υποδέχθηκαν οι μικροί φίλοι μας αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς και ταυτόχρονα το έναυσμα να εντείνουμε και να επεκτείνουμε το ανθρωπιστικό μας έργο, ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όλων ανεξαρτήτως των ηλικιών. Αυτό άλλωστε είναι το σύγχρονο, αλληλέγγυο, κοινωνικό και καινοτόμο προφίλ του σημερινού αναγεννημένου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού».