«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Αθλητισμού Μελισσίων «Ο Φοίβος»

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας ανάμεσα στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και στο Σύλλογο Φίλων Αθλητισμού Μελισσίων «Ο Φοίβος». Η συνεργασία επισημοποιήθηκε με τη συνάντηση των δύο μερών που έγινε στο Τουρνουά Βόλεϊ του Συλλόγου για την υποστήριξη του Οργανισμού, την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στα Μελίσσια, παρουσία της Δημάρχου Πεντέλης, κυρίας Δήμητρας Κεχαγιά. Το τουρνουά «Κάνουμε Πάσα στο Χαμόγελο» πραγματοποιήθηκε για καλό σκοπό, καθώς τα έσοδα αλλά και τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν από τους συμμετέχοντες θα ενισχύσουν τις ανάγκες του Σπιτιού του Οργανισμού στα Μελίσσια.

Στο πλαίσιο της  συνεργασίας, η οποία ξεκινάει άμεσα, οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας με σκοπό την έναρξη μιας συστηματικής και ουσιαστικής συνεργασίας με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σημαντικός αριθμός παιδιών (κακοποίηση, εγκατάλειψη, κακές συνθήκες υγείας και διαβίωσης κλπ.), καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και την υλοποίηση από κοινού δράσεων για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για τον συγκεκριμένο σκοπό.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο «Φοίβος» αναλαμβάνει να υποστηρίζει τις ανάγκες των παιδιών που διαμένουν στο Σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα Μελίσσια Αττικής. Αναλαμβάνει επίσης τη διοργάνωση εκδηλώσεων ενημέρωσης για τα παιδιά και τους γονείς των Ακαδημιών του Συλλόγου, τη θεσμοθέτηση ενός τουρνουά βόλεϊ κάθε χρόνο τα έσοδα του οποίου θα προσφέρονται στον Οργανισμό, καθώς και τη δωρεάν άθληση σε παιδιά από τα Σπίτια του Οργανισμού που θέλουν να ασχοληθούν με το βόλεϊ. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα συμβάλλει με τη σειρά του, διαθέτοντας το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του στις εκδηλώσεις ενημέρωσης των παιδιών, τον γονέων και γενικότερα του κοινού στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από τον Φοίβο.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστας Γιαννόπουλος δίνοντας το «παρών» στο τουρνουά βόλεϊ του Συλλόγου δήλωσε: «Όταν οργανώνεται καλύτερα μία προσπάθεια κι ενώνονται δυνάμεις, πάντα υπάρχει καλύτερο αποτέλεσμα για τις ζωές των παιδιών. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Φίλων Αθλητισμού Μελισσίων “Ο Φοίβος” για την έμπρακτη υποστήριξη του έργου μας και τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν οι δυνάμεις των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό. 27 χρόνια πριν ο γιος μου, Ανδρέας με έβαλε σε αυτή τη διαδικασία μέσω του ημερολογίου του, το οποίο τελείωνε με τη φράση “Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε”. Με την επισημοποίηση αυτής της ουσιαστικής συνεργασίας κάνουμε πράξη την επιθυμία ενός παιδιού, για το οποίο είμαι περήφανος, τόσο ως πατέρας, όσο και ως άνθρωπος. Ο Αθλητισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλα τα παιδιά και είναι τιμή μας να συνεργαστούμε πιο στενά και μεθοδικά, σχεδιάζοντας δράσεις που θα έχουν απτά αποτελέσματα».

Από τη μεριά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Φοίβου κ. Βασίλης Γεωργακόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε τη συνεργασία μας με το Χαμόγελο του Παιδιού. Πιστεύουμε ότι ο υγιής αθλητισμός αποτελεί μια διέξοδο απέναντι στα φαινόμενα κακοποίησης και εγκατάλειψης των παιδιών που (δυστυχώς) βρίσκονται αυτό τον καιρό στην επικαιρότητα. Με τη συνεργασία μας αυτή, θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι ο υγιής αθλητισμός δεν είναι μόνο οι νίκες, οι διακρίσεις, ή οι τίτλοι. Είναι οι αξίες που υπηρετεί. Αξίες που είναι κοινές με αυτές που έχουν σύλλογοι όπως το Χαμόγελο του Παιδιού: φροντίδα, ισότητα, αγάπη, σεβασμός, συμμετοχή, ομαδικότητα, συνεργασία και ψυχαγωγία, κυρίως των παιδιών. Είμαστε πρόθυμοι να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το έργο του Χαμόγελου του Παιδιού και ευχόμαστε να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και άλλοι αθλητικοί σύλλογοι».