EDP: Βραβεύτηκε ως Top Employer σε 9 χώρες

Το Top Employer Institute βράβευσε για ακόμη μία χρονιά την EDP και την EDP Renewables για τις εξαιρετικές πολιτικές τους στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην περίπτωση της EDP Renewables, η αναγνώριση αυτή προκύπτει από μεμονωμένες πιστοποιήσεις σε εννέα χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία: Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Πολωνία, Ρουμανία, Βραζιλία και, για πρώτη φορά, Ελλάδα και Κολομβία – γεγονός που καθιστά την εταιρεία κορυφαίο εργοδότη στην Ευρώπη για πέμπτη συνεχή χρονιά. Επιπλέον, η EDP αναδείχθηκε για τρίτη χρονιά κορυφαίος εργοδότης (Top Employer) στην Πορτογαλία.

Η EDP, η οποία απασχολεί περίπου 13.000 υπαλλήλους, εδραιώνει έτσι την παγκόσμια θέση της ως εργοδότης πρώτης επιλογής και τη δέσμευσή της για μια ελκυστική εργασιακή εμπειρία χωρίς αποκλεισμούς, η οποία θέτει τους ανθρώπους στο επίκεντρο της στρατηγικής της.

Το Top Employer Institute αποτελεί παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την αναγνώριση των βέλτιστων πρακτικών στη διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, με περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας και έχοντας ήδη πιστοποιήσει περισσότερους από 1.800 οργανισμούς παγκοσμίως. Το πρόγραμμα πιστοποίησης περιλαμβάνει την ανάλυση 350 πρακτικών διαχείρισης, μέσω της οποίας η EDP αξιολογήθηκε σε 20 διαφορετικούς τομείς, ξεχωρίζοντας σε θέματα όπως η Επιχειρηματική Στρατηγική καθώς και η Ηθική και Ακεραιότητα, όπου έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία, αλλά και στην Προσέλκυση Ταλέντων, την Απόδοση, τη Δέσμευση και το Digital HR.

Εξαιρετικά αποτελέσματα που αρμόζουν σε έναν οργανισμό και μέτρα που εστιάζουν στην ανάπτυξη όλων των εργαζομένων. Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από απαιτητικές προκλήσεις, η EDP προώθησε διάφορες πρωτοβουλίες και εργαλεία που προάγουν αυτή την αξιολόγηση και τη συνεχή βελτίωση της εργασιακής εμπειρίας των ομάδων της, μέσω ενός παγκόσμιου ανθρώπινου σκοπού και δεξιοτήτων, μιας νέας εμπειρίας μάθησης και ανάπτυξης, εκστρατειών για την ψυχική και σωματική υγεία, αλλά και διαφόρων προγραμμάτων που προωθούν την προσέλκυση νέων ταλέντων, όπως το πρόγραμμα EDP Trainee.

Αυτή η πιστοποίηση αντικατοπτρίζει, επίσης, τη διαρκή δέσμευση της EDP για την οικοδόμηση ενός ολοένα και πιο υγιούς, ισορροπημένου και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος, ανταποκρινόμενη στις νέες παγκόσμιες τάσεις και στις προσωπικές και επαγγελματικές ανάγκες ενός οργανισμού του οποίου η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη αποτελούν οι άνθρωποί του.