Zero Waste Διοίκηση: Οδηγός για εργαζόμενους

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το έργο «Zero Waste Διοίκηση», στόχος του οποίου ήταν να εφαρμοστούν νέα πρότυπα οργάνωσης και συμπεριφοράς σε επιλεγμένα διοικητικά κτίρια των Δήμων Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Ζωγράφου, ώστε να αυξηθεί η Πρόληψη και η Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) και να μειωθεί δραστικά η τελική παραγωγή αποβλήτων, αποτελώντας, έτσι, παράδειγμα για το σύνολο της Διοίκησης στην Ελλάδα.

Το έργο υλοποιήθηκε από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (ΟΕΑ) σε συνεργασία με τους Δήμους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Ζωγράφου, με χρηματοδότηση ποσού 49.990€ από το Πράσινο Ταμείο (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2021», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3: “ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 2020”) και συγχρηματοδότηση 12.400€ από το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Η διάρκεια του έργου ήταν 18 μήνες (Σεπτέμβριος 2021 – Μάρτιος 2023).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον «Zero Waste Διοίκηση- Οδηγό για εργαζόμενους», ο οποίος παράχθηκε στο πλαίσιο του εν λόγω έργου και είναι διαθέσιμος σε ηλεκτρονική μορφή εδώ.