THE LYNX MOUNTAIN RESORT: Πρωτοβουλία για την υποστήριξη του Λύγκα

Το THE LYNX MOUNTAIN RESORT αποτελεί ένα destination resort που αγκαλιάζει τη φύση και σέβεται το περιβάλλον. Σε μια εποχή που η παγκόσμια κρίση της βιοποικιλότητας έχει αναχθεί σε θέμα προτεραιότητας, το The Lynx Mountain Resort αναλαμβάνει μια πρωτοποριακή δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, την υιοθεσία ενός από τους τρείς λύγκες που φυλάσσονται στο Κέντρο Προστασίας Λύκου και Λύγκα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Μία πράξη που συμβάλει σημαντικά στην υποστήριξη αυτού του σπάνιου είδους και στην προστασία της άγριας ζωής της περιοχής, ενώ παράλληλα αποδεικνύει την προσήλωσή και τη δέσμευση του resort στην αειφορία και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας του τόπου, αλλά και στην ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στον τομέα του τουρισμού.

Η Μίσσι είναι ένας πανέξυπνος και δραστήριος λύγκας μόλις τριών ετών. Απολαμβάνει τη ζωή της στο Κέντρο Προστασίας Λύκου και Λύγκα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στις Αγραπιδιές Αμυνταίου, όπου μεταφέρθηκε από τον ζωολογικό κήπο Naturland της Ανδόρρας με τη μαμά της Κάρμεν και τον μπαμπά της Ντοράι. Παρότι ήταν αρχικά ντροπαλή, η Μίσσι έχει αποκτήσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να προσεγγίζει την περίφραξη και να χαρίζει μοναδικές στιγμές στους επισκέπτες του κέντρου. Με την αγάπη της για το χιόνι και την απίστευτη ικανότητα να ελίσσεται και να σκαρφαλώνει στα δέντρα, η Μίσσι είναι ένας όμορφος και ζωντανός χαρακτήρας που δεν θα περνούσε απαρατήρητος από κανέναν.

Το The Lynx Mountain Resort ανέλαβε μία σημαντική πρωτοβουλία, συμμετέχοντας ενεργά στην εκστρατεία υποστήριξης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ , ολοκληρώνοντας με επιτυχία την υιοθεσία της μικρής Μίσσι. Αυτή η συμβολική πράξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την προστασία ενός σπάνιου είδους, του Ευρασιατικού λύγκα, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια δυστυχώς δεν συναντάται στην Ελλάδα, αλλά παραμένει ένα σημαντικό κομμάτι του φυσικού πλούτου της περιοχής. Μέσω αυτής της δράσης, το θέρετρο ενισχύει το έργο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη διάσωση του είδους και την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον, χτίζοντας μία ισορροπημένη σχέση μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Εν μέσω της εξαφάνισης ενός σημαντικού μέρους της βιοποικιλότητας στη χώρα μας, η υιοθεσία της Μίσσι εμπνέει ελπίδα και αισιοδοξία για τη διατήρηση της άγριας ζωής και την ανάπτυξη βιώσιμων πρακτικών στον τομέα του τουρισμού.