Alba Graduate Business School: Υποτροφίες για την Υποστήριξη Οικογενειακών Επιχειρήσεων

To κέντρο επιχειρηματικότητας AHEAD του Alba Graduate Business School, The American College of Greece, συνεχίζει να υποστηρίζει ενεργά τις μικρές και μεσαίες Ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις προσφέροντας δύο υποτροφίες που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων για τα μεταπτυχιακά προγράμματά του για το ακαδημαϊκό έτος 2023/24.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των οικογενειακών επιχειρήσεων για την Ελληνική οικονομία, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι διάδοχοι των επιχειρήσεων όσον αφορά την εφαρμογή νέων καινοτόμων πρακτικών, το Alba Graduate Business School προσφέρει για όγδοη χρονιά τις υποτροφίες Next Generation Family Business Scholarships. Οι υποτροφίες αυτές αποτελούν έμπρακτη προσπάθεια για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των οικογενειακών επιχειρήσεων και της επιτυχημένης διαδοχής σε αυτές. 11 μέλη οικογενειακών επιχειρήσεων έχουν λάβει μέχρι σήμερα την υποτροφία από το 2016. Οι υποτροφίες αυτές αντιπροσωπεύουν συνολικά οικονομική βοήθεια ύψους άνω των 85.000 ευρώ.

H Ελευθερία Παμπουκίδου, μέλος της 2ης γενιάς και Human Resources Manager στην O.T.S., παρακολουθεί το MSc in Strategic Human Resources Management έχοντας λάβει την Next Generation Family Business Scholarship. Από τη Νέα Υόρκη που κάνει αυτή την περίοδο την πρακτική της, μοιράστηκε μαζί μας την εμπειρία της από την υποτροφία: «Η υποτροφία μου έδωσε την ευκαιρία να εξοπλιστώ με ανεκτίμητες γνώσεις και δεξιότητες για να προχωρήσω στην καριέρα μου. Μέσω του προγράμματος, απέκτησα πρακτικές γνώσεις που έχουν αποδειχθεί απαραίτητες στον τρέχοντα ρόλο μου. Χάρη στην υποτροφία, μπορώ να πω με σιγουριά ότι βρίσκομαι στον δρόμο της επιτυχίας.»

Οι υποτροφίες Next Generation Family Business Scholarships απευθύνoνται σε μέλη οικογενειών που αντιπροσωπεύουν την επόμενη γενιά της οικογενειακής επιχείρησης, με στόχο να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες απαραίτητες για τις ηγετικές θέσεις που θα κληθούν να καλύψουν στο άμεσο μέλλον. Γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που καλύπτουν πολλά από τα κρίσιμα θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις σήμερα, όπως ο στρατηγικός επαναπροσδιορισμός, η επέκταση σε νέες αγορές, η διαχείριση της καινοτομίας, οι διαπραγματεύσεις, η διαχείριση ρίσκου και τα χρηματοοικονομικά.

«Μέσα από την υποτροφία για το The Alba MBA μου δόθηκε η δυνατότητα να κατανοήσω όλο το φάσμα που περιλαμβάνει η λειτουργία μιας επιχείρησης και ταυτόχρονα να εφαρμόσω σε μεγάλο βαθμό όσα μαθαίνω» δηλώνει ο Σταύρος Παππάς, μέλος της 2ης γενιάς και υπεύθυνος του μηχανολογικού τμήματος της PappasClima. «Σε συνδυασμό με την πολυετή εμπειρία της 1ης γενιάς, οι γνώσεις από το MBA υποστηρίζουν την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε το μοντέλο διοίκησης της επιχείρησής μας» συμπληρώνει.

Στο Alba Graduate Business School έχει φοιτήσει, από την ίδρυση του το 1992, σημαντικός αριθμός εκπροσώπων Ελληνικών και ξένων οικογενειακών επιχειρήσεων σε διάφορα προγράμματα, όπως για παράδειγμα τα The ALBA MBA, MSc in International Business and Management, MSc in Entrepreneurship, MSc in Shipping Management, MSc in Tourism Management και MSc in Marketing. Μέσα από τα ακαδημαϊκά προγράμματα που παρακολούθησαν είχαν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με στελέχη άλλων επιχειρήσεων στο πλαίσιο ομαδικών εργασιών, να λάβουν απαραίτητες γνώσεις για τη διοίκηση της επιχείρησής τους και να διευρύνουν το δίκτυο τους. Οι μόνιμοι καθηγητές του Alba και οι επισκέπτες καθηγητές από κορυφαία διεθνή business schools διδάσκουν μέσα από μελέτες περιπτώσεων και σύγχρονες ακαδημαϊκές έρευνες.

Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των αιτήσεων της υποτροφίας είναι η 17 Μαΐου 2023. H αίτηση και περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στον σύνδεσμο https://fambiz.alba.acg.edu/scholarships. Όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα που προσφέρονται από το Alba τόσο σε επίπεδο ΜΒΑ όσο και MSc βρίσκονται εδώ: http://www.alba.acg.edu/Academic.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αλέξη Κομσέλη, Διευθυντή του Alba Hub for Entrepreneurship and Development, στο email akomselis@alba.acg.edu και στο τηλέφωνο 2108964531.