Παιδικά Χωριά SOS: Μουσική βραδιά για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών σε Θεσσαλία και Έβρο

Τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν να στέκονται δίπλα στους συνανθρώπους μας στις περιοχές που επλήγησαν και έχοντας στο πλευρό τους αναγνωρισμένους καλλιτέχνες διοργανώνουν μουσική βραδιά, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών στη Θεσσαλία και στον Έβρο.

 

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, τα Παιδικά Χωριά SOS σας καλούν στο Pierce Theater, για μία ξεχωριστή μουσική συνάντηση, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη σπουδαία σολίστ πιανίστα Κορίνα Σαμουρκασίδου, την καλλιτέχνη που παρουσίασε σε πρώτη εκτέλεση στην Ελλάδα το έργο “Visions de l’Amen” του Olivier Messiaen και με συμπράξεις με συμφωνικές ορχήστρες σε όλη την Ευρώπη, τους μαγευτικούς ήχους της λύρας του αναγνωρισμένου συνθέτη και ερευνητή Δρ. Νίκου Ξανθούλη, κορυφαίο Α΄ τρομπετίστα της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής από το 1984 έως το 2009 και με καλλιτεχνική παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες, καθώς και τη γυναικεία χορωδία «chórεs», που δημιουργήθηκε το 2017 από τη Μαρίνα Σάττι και η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση της Ειρήνης Πατσέα, αναβιώνει, με το δικό της μοναδικό τρόπο, παραδοσιακά τραγούδια, συνθέτοντας ένα θέαμα υψηλής αισθητικής.

 

«Στηρίζοντας τα Παιδικά Χωριά SOS, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε μία συναρπαστική συναυλία, που συνδυάζει την κομψότητα του πιάνου με τους μαγικούς ήχους της αρχαίας ελληνικής λύρας. Η παρουσία μας σε αυτήν τη συναυλία δεν εμπλουτίζει μόνο την ψυχή μας με τη μαγεία της μουσικής, αλλά προσφέρει και μια χείρα βοηθείας στα ευάλωτα παιδιά της κοινωνίας μας. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά στις ζωές τους, εξασφαλίζοντας ότι έχουν την υποστήριξη και τη φροντίδα που τους αξίζει» αναφέρει η Κορίνα Σαμουρκασίδου.

 

«Την ομορφιά της Τέχνης μας και τη βαθύτερη σχέση μας με το πνεύμα του λαού μας και των ανθρώπων μας οφείλουμε να τη μοιραζόμαστε με κάθε τρόπο. Τα Παιδικά Χωριά SOS, ως πεμπτουσία της ανθρώπινης αλληλεγγύης απέναντι στην ελπίδα των παιδιών τους για το αύριο, με το έργο που κάνουν είναι μια μεγάλη οικογένεια στην οποία πρέπει με κάθε τρόπο να συνεισφέρουμε και να συμμετέχουμε» αναφέρει ο Δρ. Νίκος Ξανθούλης.

 

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας βοηθήσουμε με την παρουσία μας όσα περισσότερα παιδιά και οικογένειες γίνεται. Εξασφαλίστε το εισιτήριό σας εδώ.

 

  • Ώρα έναρξης: 19:30
  • Εισιτήρια: €15 στο ticketservices.gr
  • Χώρος Διεξαγωγής: Pierce Theater, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Γραβιάς 6, Αγ. Παρασκευή)
  • Διοργάνωση: Παιδικά Χωριά SOS, Pierce Theater Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος