Nova – Aegean Rebreath: Συνεργάζονται για την προστασία των ελληνικών θαλασσών

Η Nova και η AEGEAN Rebreath πραγματοποίησαν κοινή εθελοντική δράση υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών στην Αμοργό με στόχο την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος του νησιού. Περισσότερες από 900 συσκευασίες μίας χρήσης, 500 κιλά εγκαταλελειμμένων διχτυών, και μεγάλη ποσότητα από άλλων απορριμμάτων ανελκύθηκαν.

Η ομάδα της AEGEAN Rebreath μαζί με τους εθελοντές της Nova, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, έδρασε σε λιμάνια και υφάλους προχωρώντας σε ανελκύσεις απορριμμάτων και εγκαταλελειμμένων διχτυών. Η εθελοντική ομάδα της Nova συμμετέχει για τρίτη φορά ενεργά στο πρόγραμμα της AEGEAN Rebreath για τον καθαρισμό των ελληνικών ακτών και βυθών και αποδεικνύει τη δέσμευση της εταιρείας για καθαρές θάλασσες και ακτές απαντώντας στον 14ο Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης, «ζωή στο νερό», των Ηνωμένων Εθνών.

Ο επικεφαλής της  AEGEAN Rebreath, κ. Γιώργος Σαρελάκος, τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που μαζί με τους εθελοντές της Nova επισκεφθήκαμε ένα ακόμα μέλος του Δικτύου Μπλε Δήμων. Ήταν μια δράση ιδιαίτερα απαιτητική αλλά ουσιαστική, καθώς οι ομάδες μας επιχείρησαν σε 5 διαφορετικά σημεία του νησιού».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nova, κ. Παναγιώτης Γεωργιόπουλος σημείωσε: «Η NOVA αναγνωρίζει την ευθύνη μας και γινόμαστε μέρος της αλλαγής για ένα  βιώσιμο κόσμο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με παρόμοιες δράσεις και να υποστηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες να διατηρήσουν τους φυσικούς τους πόρους».

Η Nova, πρόσφατα ανακοίνωσε το πρόγραμμα στήριξης ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ για έργα αποκατάστασης στις περιοχές που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, η Nova δεσμεύεται να συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια, τόσο με οικονομικούς πόρους όσο και με τεχνογνωσία. Παράλληλα, η Nova θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους συνδρομητές της σε όλες τις πληγείσες περιοχές.