Εκδήλωση έναρξης του προγράμματος REMEDIES στην Αθήνα

Η εκδήλωση έναρξης του προγράμματος REMEDIES πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 26 Σεπτεμβρίου και συγκέντρωσε φορείς, εταιρείες και ενεργούς πολίτες από όλη την Ευρώπη. Περισσότεροι από 90 εκπρόσωποι των Impact Hubs εντός και εκτός Ευρώπης, και πάνω από 40 εκπρόσωποι του ελληνικού οικοσυστήματος όπως ΜΚΟ, δημόσιοι φορείς, startups, ιδρύματα κ.ά., συμμετείχαν και είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν, να αλληλεπιδράσουν και να μάθουν για το πρόγραμμα.

 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθαρισμό της Β’ Πλαζ Βούλας σε συνεργασία με την Save Your Hood και το Impact Hub Athens, στο πλαίσιο του στόχου του προγράμματος για τη συλλογή 20 τόνων πλαστικού – #20TonnesChallenge. Το πρόγραμμα Remedies επιδιώκει να προστατεύσει τα υδάτινα οικοσυστήματα, να μειώσει τη ρύπανση και να προωθήσει την ανάπτυξη μιας κλιματικά ουδέτερης γαλάζιας οικονομίας.

 

Στη συνέχεια,  τρεις διακεκριμένοι ομιλητές, πρωτοπόροι στον τομέα των βιώσιμων λύσεων για το περιβάλλον μοιράστηκαν την εμπειρία τους σε μια συζήτηση με τίτλο: “Sustainable and Disruptive Solutions: Transformative Environmental Strategies”. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι:

 

  1. Luiz Bonvini – εκπροσωπώντας το παγκόσμιο δίκτυο του Impact Hub
  2. Αγγελική Κοσμοπούλου – από το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη
  3. Uroš Novak – συντονιστής του Προγράμματος Horizon των REMEDIES for the ocean

 

Η Εκδήλωση Έναρξης ολοκληρώθηκε με ένα Massive Business Clinic, στο οποίο ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών συζήτησε και πρότεινε λύσεις στις προκλήσεις πέντε φιλοξενούμενων οργανισμών-Challenge Owners, σχετικά με την αλλαγή του κλίματος, την προστασία του περιβάλλοντος και το κρίσιμο ζήτημα των πλαστικών απορριμμάτων. Περισσότεροι από 30 εμπειρογνώμονες ταξίδεψαν από όλη τη χώρα, προκειμένου να μοιραστούν την εμπειρία τους και να βοηθήσουν τη συζήτηση να πάει ένα βήμα παρακάτω, με στόχο ένα βιώσιμο μέλλον για τους οργανισμούς.

 

Οι Challenge Owners της εκδήλωσης ήταν:

 

  1. Άννυ Μητροπούλου & Νάσια Κασελά- Cyclades Preservation Fund
  2. Αγγελική Κοσμοπούλου – Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη
  3. Δημήτρης Αλεξόπουλος – Enaleia
  4. Χρυσή Λασπίδου – Arsinoe PROJECT
  5. Βασίλης Σφακιανόπουλος – Save Your Hood

 

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης για τη φιλοξενία μας στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιωνία.

 

Η εκδήλωση έναρξης του προγράμματος REMEDIES ανέδειξε τη δύναμη της συνεργασίας, της καινοτομίας και της αποφασιστικότητάς μας για έναν πιο βιώσιμο πλανήτη. We are on a Mission! Let’s restore our Ocean!