Henkel & Dixan: Εθελοντική Δράση Καθαρισμού στον Υγρότοπο της Βραυρώνας

Στην πέμπτη δράση του προγράμματος «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή» στελέχη της Henkel Hellas με τις οικογένειες τους έδωσαν «ανάσα» ζωής στην ανατολική ακτή της Αττικής. Το επιτυχημένο περιβαλλοντικό πρόγραμμα του DIXAN βρέθηκε στον Υγρότοπο της Βραυρώνας με την συμμετοχή 45 εθελοντών, εργαζόμενων της Henkel Hellas. Μαζί τους ήταν και ο δημοφιλής ηθοποιός Νίκος Κουρής, σταθερός αρωγός αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας!

 

Ο υγρότοπος της Βραυρώνας αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς  βιότοπους της Ανατολικής Αττικής και φιλοξενεί πληθώρα προστατευόμενων ειδών άγριας ζωής. Η Βραυρώνα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ορνιθοπανίδα και προσελκύει δεκάδες παρατηρητές που με τον καιρό έχουν ανακαλύψει πολλά αξιοθαύμαστα είδη. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του καθαρισμού η ΑΝΙΜΑ απελευθέρωσε μια προστατευόμενη γερακίνα η οποία είχε περιθαλφθεί με την πολύτιμη στήριξη της Henkel Hellas.

 

Tα απορρίμματα και τα μικροπλαστικά καταλήγουν εκεί από την απερίσκεπτη συμπεριφορά των επισκεπτών και ξεβράζονται στην θάλασσα, ρυπαίνοντας και υποβαθμίζοντας την ποιότητα της ζωής στον υγρότοπο και απειλώντας την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής. Mε σύνθημα για έναν καλύτερο κόσμο που αποτελεί και τη δέσμευση της εταιρείας, οι εθελοντές απομάκρυναν περισσότερα από 350 κιλά απορρίμματα. Επίσης για πρώτη φορά φέτος, 10 εθελοντές, ανάμεσα τους και η Karolina Markiewicz-Κuskowska, Γενική Διευθύντρια της Henkel Consumer Brands GM, αλλά και ο Νίκος Κουρής, πραγματοποίησαν και υποβρύχιο καθαρισμό της ακτής, συμβάλλοντας  στην αποσυμφόρηση του σημείου από πλαστικά και απορρίμματα. Εντυπωσιακή ήταν και η ποσότητα πλαστικών απορριμμάτων που συγκέντρωσαν οι εθελοντές αυτοδύτες, όπως επίσης και ιδιαίτερα απογοητευτική η ποσότητα των μικροπλαστικών που επέπλεαν στο νερό.