Η Επίτροπος Ντάλι θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Σήμερα και αύριο, η Επίτροπος Ισότητας κ. Χέλενα Ντάλι θα συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την Διεθνή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου. Η διάσκεψη διοργανώνεται από κοινού με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία.

Σήμερα, η Επίτροπος κ. Ντάλι εγκαινίασε τη διήμερη διάσκεψη, στην οποία συμμετέχουν πάνω από 400 άτομα, μεταξύ άλλων υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, εμπειρογνώμονες υψηλού επιπέδου και υπερασπιστές των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Τα άτομα που συμμετέχουν στη διάσκεψη θα ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και θα συζητήσουν την πρόσβαση και την ένταξη στον δημόσιο βίο, την πολιτική συμμετοχή και την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ατόμων με αναπηρία. Θα αξιολογήσουν επίσης την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο πλαίσιο της στρατηγικής για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία 2021-2030.

Αύριο, στο πλαίσιο της διάσκεψης, η Επίτροπος κ. Ντάλι θα ανακοινώσει τις νικήτριες πόλεις του Βραβείου Προσβάσιμης Πόλης 2024. Η κ. Ελίζα Φερέιρα, Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση για να ανακοινώσει την ειδική μνεία στην κατηγορία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Η φετινή διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων και πριν από τις επικείμενες ευρωεκλογές του 2024. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο της διάσκεψης θα τονιστεί ότι είναι σημαντικό να βοηθηθούν τα άτομα με αναπηρία να αναπτύξουν τις κατάλληλες δεξιότητες, προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας, και να αρθούν τα εμπόδια, ώστε να μπορούν να ασκούν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Η διάσκεψη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θα μεταδοθεί ζωντανά σήμερα και αύριο. Παρέχεται διερμηνεία στη διεθνή νοηματική γλώσσα, ακουστική περιγραφή και υποτιτλισμός στα αγγλικά.