Humanlinks: Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την κοινότητα των αστέγων

Μια διήμερη εκδήλωση με εορταστικό χαρακτήρα διοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Δεκεμβρίου 2023 η GENESIS HELLAS σε συνεργασία με το Κέντρο Υποδοχής &Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.) και τους «Humanlinks – Ανθρώπινοι Σύνδεσμοι» και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Με στόχο την αφύπνιση της κοινότητας, τη φροντίδα ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη και βιώνουν συνθήκες αστεγίας και τη μεταξύ τους διασύνδεση, δίνουμε ραντεβού στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο (Ευελπίδων 2, Αθήνα), όπου με ένα πλούσιο διήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων θα γιορτάσουμε παρέα τις πρώτες ημέρες των Χριστουγέννων.

Διαθέσιμα μέλη της κοινότητας θα προσφέρουν υπηρεσίες ατομικής φροντίδας, δώρα και καλλιτεχνικές δράσεις. Παράλληλα στον χώρο θα είναι σε εξέλιξη έκθεση φωτογραφίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν ειδικά workshops, θεατρική παράσταση, ραδιοφωνικές εκπομπές και πολλές εκπλήξεις για τους συμμετέχοντες και συμμετέχουσες. Στο τέλος, όλοι και όλες μας θα πάρουμε θέση γύρω από ένα μεγάλο γιορτινό τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα και υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η συνάντηση των ανθρώπων σε αστεγία με την ευρύτερη κοινότητα στην οποία ουσιαστικά ανήκουν,  η μεταξύ τους γνωριμία και επικοινωνία. Καθώς και η  ανάδυση αισθημάτων αληθινής συμπόνιας, μοιράσματος και του βιώματος της συμπερίληψης. Όλοι και όλες είναι ευπρόσδεκτοι να λάβουν και να προσφέρουν σε όποιον και όποια το επιθυμεί.

Σας καλούμε να δημιουργήσουμε μαζί μια ατμόσφαιρα κοινοτικής αλληλεγγύης, φιλίας και φροντίδας, αυτές τις δύσκολες ημέρες για όλους μας που εντείνονται  τα αισθήματα στέρησης, μοναξιάς και εγκατάλειψης, ιδιαίτερα για έναν μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας, οι οποίοι βιώνουν συνθήκες αστεγίας.

Επισυνάπτεται αναλυτικό πρόγραμμα της διήμερης γιορτής.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 11.00 – 18.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, 11.00 – 20.00

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος Ευελπίδων 2, Αθήνα, 10434

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

GENESIS HELLAS

HUMANLINKS

ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ (Κ.Υ.Α.Δ.Α.)