Το Pirelli P Zero E αναδείχθηκε “Ελαστικό της Χρονιάς” στα Βραβεία Αυτοκινήτου 2023

Το Pirelli P Zero E αναδείχτηκε “Ελαστικό της Χρονιάς” στα Βραβεία Αυτοκινήτου 2023 στο Παρίσι. Το νέο ελαστικό Υπερ-Υψηλής Απόδοσης (UHP) είναι ο πρωταθλητής της τεχνολογίας και της βιωσιμότητας. Η 6η έκδοση των βραβείων συγκέντρωσε 53 μάρκες αυτοκινήτων στο Automobile Club de France του Παρισιού. Η κριτική επιτροπή αποτελούμενη από 20 άνδρες και γυναίκες, ανέδειξε την Pirelli για την απόδοση, την καινοτομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Το P Zero E είναι το νέο ελαστικό που ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνικές καινοτομίες που ανέπτυξε η Pirelli για να ανταποκριθεί στις τελευταίες τάσεις στην ηλεκτρική και βιώσιμη κινητικότητα. Είναι το πρώτο ελαστικό UHP στην αγορά με πάνω από 55% βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά, που επέτρεψε μείωση της ποσότητας ορυκτών συστατικών (-12 κιλά ανά σετ ελαστικών). Επιπλέον, η φθορά του ελαστικού (σε όρους απώλειας μάζας) μειώνεται κατά 42% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά προϊόντα UHP της Pirelli. Επίσης κάνει ντεμπούτο στο P Zero E, ένα νέο σύμβολο που θα έχουν όλα τα ελαστικά Pirelli, που περιέχουν τουλάχιστον 50% βιώσιμα υλικά. Επίσης, είναι το πρώτο ελαστικό UHP, με τριπλό Α στη βαθμολογία που αποτυπώνεται στην ευρωπαϊκή ετικέτα, σε ολόκληρη τη γκάμα ελαστικών και προσφέρει συνεπή απόδοση είτε το ελαστικό είναι καινούργιο είτε χρησιμοποιημένο. Έχει αναπτυχθεί ειδικά για ηλεκτρικά οχήματα, όπως φαίνεται από το σήμα “Elect” και το χαρακτηρίζουν η χαμηλή αντίσταση κύλισης και ο μειωμένος θόρυβος. Κάνει επίσης ντεμπούτο το σύστημα RunForward: μια νέα τεχνολογία από την Pirelli που επιτρέπει τη συνέχιση του ταξιδιού ακόμη και σε περίπτωση διάτρησης (έως 40 χλμ απόσταση με ταχύτητα έως 80 χλμ/ώρα), προκειμένου να φτάσετε στον πλησιέστερο κέντρο επισκευής. Σε όλο τον σχεδιασμό αυτού του ελαστικού χρησιμοποιήθηκαν προηγμένες τεχνολογίες εικονικής αναπαράστασης, βασισμένες σε τεχνητή νοημοσύνη, νευρωνικά δίκτυα και προσομοίωση οδήγησης. Το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της Pirelli βασίζεται όλο και περισσότερο στη μηχανική μάθηση για να προβλέψει την απόδοση κάθε ελαστικού σε διάφορες συνθήκες οδήγησης, ακόμη και πριν παραχθεί φυσικό πρωτότυπο. Αυτά τα συστήματα προσομοίωσης είναι σε θέση να προβλέπουν τη συμπεριφορά του ελαστικού με βάση προηγούμενες εξελίξεις, επιτρέποντάς μας να προτείνουμε αποτελεσματικές λύσεις.

 

Ο Alejandro RECASENS, Managing Director Δυτικής Ευρώπης της Pirelli, παρέλαβε το βραβείο και δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που κερδίσαμε το βραβείο “Ελαστικό της Χρονιάς”. Το P ZERO E, είναι η νέα γενιά ελαστικών της Pirelli, και αποτελεί ορόσημο της δέσμευσής μας προς τη βιωσιμότητα. Οι φιλοδοξίες και οι επενδύσεις μας σε αυτόν τον τομέα είναι ισχυρές: στοχεύουμε στην ουδετεροποίηση χρήσης άνθρακα στη βιομηχανική μας διαδικασία έως το 2030 και έχουμε στόχους για μη εξάρτηση και της εφοδιαστικής μας αλυσίδας.”

Το νέο ελαστικό Pirelli P Zero E θα είναι αρχικά διαθέσιμο σε 17 διαστάσεις από τον Ιανουάριο του 2024.