Βράβευση για «Το Χαμόγελο του Παιδιού δίπλα στα παιδιά και της Ουκρανίας» στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023

Η Πρωτοβουλία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τίτλο «Το Χαμόγελο του Παιδιού δίπλα στα παιδιά και της Ουκρανίας» αναδείχθηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023, στον Πυλώνα «ΚΟΙΝΩΝΙΑ» λαμβάνοντας βραβείο Bravo Society, για τις εξειδικευμένες και ολιστικές υπηρεσίες που προσέφερε με συνέπεια, 24ώρες το εικοσιτετράωρο, παράλληλα και με τις δύο του Αποστολές Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην εμπόλεμη χώρα.

Στην ετήσια εκδήλωση Απονομής των Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού, κος. Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο.  Δείτε το βίντεο για την Αντιμετώπιση Ανθρωπιστικών Κρίσεων του Οργανισμού εδώ: https://photos.app.goo.gl/rgvnhVaEPj7vm5mW7

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» όπως διαχρονικά κάνει, στάθηκε στο πλευρό και του Ουκρανικού λαού, από την έναρξη κιόλας του πολέμου, παρέχοντας άμεσες και αποτελεσματικές δράσεις και υπηρεσίες στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Παρείχε υποστήριξη τους Ουκρανούς τόσο με υλική βοήθεια —μέσω της Πανελλαδικής Συγκέντρωσης Ειδών Πρώτης Ανάγκης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Συντονισμό του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας— όσο και με τις δύο Αποστολές Ομάδας εξειδικευμένων επαγγελματιών στα σύνορα της Ουκρανίας με την Πολωνία για την εκτίμηση της κατάστασης και την παροχή βοήθειας, ενώ στην επιστροφή συνόδευσαν και μετέφεραν με τα Οχήματα Άμεσης Επέμβασης του Οργανισμού οικογένειες με παιδιά στην ασφάλεια της Ελλάδας.

Η υποστήριξη του Ουκρανικού λαού είναι η πολλοστή φορά που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει τις δυνάμεις του σε συνανθρώπους μας που πλήττονται, στην Ελλάδα και διεθνώς λόγω φυσικών καταστροφών, πολέμων κ.λπ. Το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού στόχο είχε την ολιστική υποστήριξη των πληγέντων μέσω της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή αλλά και την υποστήριξη παιδιών και οικογενειών που βρέθηκαν στη χώρα μας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι πιστό και σχεδιάζει τις δράσεις και υπηρεσίες του σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας και τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως διαμορφώθηκαν από τον ΟΗΕ στο πλαίσιο της Agenda 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Η συγκεκριμένη δράση αφορά και επιτυγχάνει τον Παγκόσμιο στόχο 17 Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Ισχυροί θεσμοί.

Το 2023 ο θεσμός Bravo Sustainability Dialogue & Awards, γιόρτασε τα 14 χρόνια του, με 250 πρωτοβουλίες  περισσότεροι από 120 Οργανισμοί από το κοινό των Επιχειρήσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών. Η ανάδειξη των πρωτοβουλιών γίνονται κατά 80% από τις επιτροπές αξιολόγησης, τις οποίες αποτελούν 72 εκπρόσωποι ακαδημαϊκών, θεσμικών και επιχειρηματικών Φορέων και κατά 20% από την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 20.000 Ενεργών Πολιτών, που αναδεικνύουν κάθε χρόνο τις καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.