Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο upcycling εργαστήρι της APIVITA- Santa Bees Lab

Το APIVITA Santa Bees Lab, το χριστουγεννιάτικο, upcycling εργαστήρι της APIVITA λειτούργησε το διάστημα 27/11-8/12/2023 και ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, συγκεντρώνοντας, ταξινομώντας ανά ηλικία και τυλίγοντας περισσότερα από 120 δώρα για τους μικρούς οφελούμενους του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού»!

Ειδικότερα, πλήθος μεταχειρισμένων παιδικών παιχνιδιών και βιβλίων, σε άριστη κατάσταση συγκεντρώθηκε στο εν λόγω εργαστήρι, ενώ στη συνέχεια, εθελοντές εργαζόμενοι «μεταμορφώθηκαν», για λίγες ώρες, σε APIVITA Santa Bees, αναλαμβάνοντας μία άκρως σπουδαία αποστολή: να τυλίξουν τα παιχνίδια και τα βιβλία σε όμορφες, γιορτινές συσκευασίες, τις οποίες πλαισίωναν χειροποίητες ευχετήριες κάρτες!

Για την συσκευασία των προσεγμένων δώρων χρησιμοποιήθηκε πλήθος σχετικών, αδιάθετων APIVITA υλικών (pouches, promo boxes, παλιές χάρτινες σακούλες), ελαχιστοποιώντας, έτσι, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εν λόγω πρωτοβουλίας!

Διττό, λοιπόν, το νόημα της δράσης – διττός και ο σκοπός της! Με τον τρόπο αυτόν, οι APIVITA Santa Bees συνέβαλαν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός τους, αξιοποιώντας βιβλία και παιχνίδια σε αχρησία (reuse), ενώ, παράλληλα, στήριξαν το έργο του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού», χαρίζοντας χαμόγελα και μερικές, ακόμη, στιγμές παιχνιδιού και ξεγνοιασιάς στους μικρούς μας φίλους.

Στην «ανατολή» του Νέου Έτους, ελπίζουμε σε πολλές, ακόμη, ανάλογες πρωτοβουλίες! Καλή Χρονιά!