Η TCL κερδίζει το Χρυσό Βραβείο EcoVadis 2024 για Βιώσιμες Πρακτικές

Η TCL, πρωτοπόρος στην τεχνολογία οθονών σε smartphone, tablet και συνδεδεμένες συσκευές πλούσιες σε χαρακτηριστικά, βραβεύτηκε με το αναγνωρισμένου κύρους Χρυσό Βραβείο[1] EcoVadis 2024, τοποθετώντας την στο κορυφαίο 5% όλων των αξιολογημένων επιχειρήσεων. Αυτό το χρυσό βραβείο υπογραμμίζει την ακλόνητη δέσμευση της εταιρείας για βιωσιμότητα και Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ).

Για πάνω από μια δεκαετία, η TCL έχει υποβληθεί σε αυστηρές αξιολογήσεις από την EcoVadis, τον μεγαλύτερο και πιο αξιόπιστο πάροχο αξιολογήσεων επιχειρηματικής βιωσιμότητας στον κόσμο. Η αξιολόγηση περιλαμβάνει Περιβαλλοντικές πολιτικές, διασφαλίσεις Εργασίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ηθικές Πρακτικές και πρωτοβουλίες Βιώσιμων Προμηθειών.

 

Η συνολική βαθμολογία της TCL τοποθετεί την εταιρεία στην πρώτη γραμμή του κλάδου – η συνολική βαθμολογία 73, υπογραμμίζει τη δέσμευση της TCL για βιωσιμότητα και αριστεία CSR. Το κορυφαίο θέμα αξιολόγησης βιωσιμότητας της TCL είναι το Περιβάλλον με αξιοσημείωτο επίπεδο Προηγμένης Διαχείρισης Άνθρακα.

«Το Χρυσό Μετάλλιο EcoVadis επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας για συνεχή βελτίωση των βιώσιμων επιχειρηματικών πρακτικών», δηλώνει ο Aaron Zhang, Διευθύνων Σύμβουλος της TCL Communication. «Αντικατοπτρίζει τη διαρκή δέσμευση της TCL να εξανθρωπίσει την τεχνολογία, ανταποκρινόμενη παράλληλα στις εταιρικές κοινωνικές ευθύνες μας μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας».

Μια Ολοκληρωμένη Δέσμευση Βιωσιμότητας

 

Με δέσμευση να θέσει το σημείο αναφοράς του κλάδου, το TCL Sustainability Action Plan προωθεί τις βιώσιμες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένου του γενικού σχεδιασμού, της βιώσιμης καινοτομίας προϊόντων, της φιλικής προς το περιβάλλον ανάπτυξης, περιλαμβάνοντας την οικολογία και πολλά άλλα.

Μια σημαντική δέσμευση CSR είναι το Carbon Neutrality Plan της εταιρείας, που ανακοινώθηκε στην TCL Global Ecosystem Partner Conference.

Η TCL δεσμεύεται να επιτύχει κορύφωση άνθρακα έως το 2030 και λειτουργική ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050.  Η σύσταση της ομάδας εργασίας TCL για την κλιματική αλλαγή και ο χάρτης σχεδιασμού για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα έχουν οριστεί για να διασφαλίσουν σαφείς ευθύνες και λογοδοσία. Για την επίτευξη αυτών των στόχων, μια στρατηγική διαχείρισης και μείωσης του άνθρακα τριών σταδίων καλύπτει τη διερεύνηση του άνθρακα (έρευνα, καθορισμός στόχων και λύση), την κορύφωση του άνθρακα (οικοδόμηση ικανότητας, ανάληψη δράσης για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα) και την ουδετερότητα άνθρακα (πώς να διατηρηθεί η δυναμική για τη συνεχή μείωση των εκπομπών άνθρακα).

Η δημιουργία ενός βιώσιμου βιομηχανικού οικοσυστήματος περιλαμβάνει συνεργασίες μεταξύ της αλυσίδας εφοδιασμού της βιομηχανίας, των εργοστασίων και των κέντρων λειτουργίας για τον καθορισμό νέων προτύπων στην ενεργειακή απόδοση μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας. Οι προσπάθειες αυτές επεκτείνονται στην ενθάρρυνση των εταιρειών upstream και downstream και της ευρύτερης κοινωνίας για ένα καθαρό οικοσύστημα χωρίς εκπομπές άνθρακα.

 

Η πρωτοβουλία #TCLGreen αποτελεί επίσης αναπόσπαστο μέρος της ESG πορείας της εταιρείας. Από το πράσινο εργοστάσιο έως την πράσινη αλυσίδα εφοδιασμού, το #TCLGreen είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία της TCL για να εμπνεύσει το μεγαλείο και να συμβάλει στην ενίσχυση της σημασίας των προσπαθειών βιωσιμότητας για τις τοπικές και παγκόσμιες κοινότητες, δημιουργώντας έναν πιο βιώσιμο πλανήτη για όλους. Η καμπάνια #TCLGreen τιμήθηκε με το Red Dot Design Award for Brands and Communication Design και η εγκατάσταση βιώσιμης τέχνης TCLGreen, με το Golden A’ Design Award for Circular Economy and Regenerative Design, το 2023.

 

Διατηρώντας την ηγετική και βραβευμένη θέση της στην αγορά, η TCL ενσωματώνει ένα υψηλό επίπεδο καινοτομίας με εξαιρετικό όραμα για την ανθρώπινη υγεία και βιωσιμότητα. Κοιτάζοντας μπροστά, η TCL είναι ενθουσιασμένη που συνεχίζει να πρωτοπορεί στην CSR, διατηρώντας τις αρχές που επιτρέπουν στην εταιρεία να Inspire Greatness στην τεχνολογία και όχι μόνο, βοηθώντας τους πελάτες της να αναπτύξουν έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

 

[1] The Ecovadis Gold Rating is for TCL Communication Technology Holdings LTD (Group)