Στην έκθεση Πράσινης Εβδομάδας και στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη υπουργών Γεωργίας και Τροφίμων στο Βερολίνο, ο Λευτέρης Αυγενάκης

Το Βερολίνο θα επισκεφθεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, μετά από πρόσκληση που του απηύθυνε ο Γερμανός ομόλογός Cem Özdemir, προκειμένου να παραστεί στην Έκθεση της Πράσινης Εβδομάδας και στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Υπουργών Γεωργίας και Τροφίμων.

Η επίσκεψη του ΥπΑΑΤ στη γερμανική πρωτεύουσα θα διαρκέσει από την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024 έως και το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024.

Την Πέμπτη το μεσημέρι (14:00-15:30) ο Υπουργός, συνοδευόμενος από την πρεσβευτή της Ελλάδας στη Γερμανίας Μάρα Μαρινάκη, θα παραστεί στα εγκαίνια του «Παγκόσμιου Φόρουμ για τα Τρόφιμα και την Γεωργία» και το απόγευμα (18:00-19:30) θα παραβρεθεί στα Εγκαίνια της «Πράσινης Εβδομάδας».

Tην Παρασκευή, ο ΥπΑΑΤ θα περιηγηθεί στα περίπτερα της «Πράσινης Εβδομάδας».

Το Σάββατο το πρωί ο ΄Ελληνας Υπουργός θα μιλήσει στην εναρκτήρια συνεδρίαση της 16ης Διάσκεψης των Υπουργών Γεωργίας στο Βερολίνο. Στις θεματικές συνεδρίες που θα ακολουθήσουν ο Έλληνας υπουργός θα μιλήσει με θέμα: “Μείωση της απώλειας και της σπατάλης τροφίμων”.