UNIPAKHELLAS: Τιμήθηκε με το βραβείο WorldStar 2024 για τις Βιώσιμες Λύσεις της στη Συσκευασία για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

Η UNIPAKHELLAS, μέλος του διεθνούς Ομίλου INDEVCO, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι απέσπασε το διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο WorldStar 2024 στην κατηγορία Ηλεκτρονικό Εμπόριο για την πρωτοποριακή λύση της επαναχρησιμοποιήσιμης-ανακυκλώσιμης συσκευασίας. Το βραβείο, που απονεμήθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Συσκευασίας, αποτελεί αναγνώριση της διαρκής δέσμευσης της  UNIPAKHELLAS για αριστεία, καινοτομία και βιωσιμότητα στον τομέα της συσκευασίας.

Τα βραβεία WorldStar είναι δημοφιλή σε παγκόσμια κλίμακα για τον εντοπισμό και τη βράβευση λύσεων συσκευασίας που επιδεικνύουν εξαιρετική δημιουργικότητα, λειτουργικότητα και περιβαλλοντική υπευθυνότητα. Έτσι, η UNIPAKHELLAS είναι υπερήφανη που αναγνωρίζεται μεταξύ των κορυφαίων καινοτόμων του κλάδου παγκοσμίως για τις επαναχρησιμοποιήσιμες-ανακυκλώσιμες συσκευασίες της.

Πιο συγκεκριμένα, βραβευτήκαμε για τη μετατροπή ενός τυποποιημένου κουτιού αλληλογραφίας σε επανασφραγιζόμενη λύση με δύο λωρίδες σφράγισης και μία λωρίδα ανοίγματος. Αυτή η αλλαγή μετατρέπει μια συσκευασία μιας χρήσης σε επαναχρησιμοποιήσιμη, επιτρέποντας στους χρήστες να τη σφραγίζουν για την αρχική αποστολή και στους παραλήπτες να την ανοίγουν εύκολα και χωρίς ζημιά. Στη συνέχεια, η συσκευασία μπορεί να σφραγιστεί εκ νέου για ασφαλή αποστολή σε άλλη τοποθεσία, υποβοηθούμενη από τη νέα τεχνολογία κλειδώματος πυθμένα που εξασφαλίζει την ασφαλή μετακίνηση του περιεχομένου κατά τη μεταφορά.

Η λύση μας είναι κατασκευασμένη κυρίως από ανακυκλώσιμα υλικά, σχεδιασμένη για έναν κύκλο χρήσης αλλά και επαναχρησιμοποίησης. Μετά τη χρήση της, η συσκευασία ανακυκλώνεται εκ νέου, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων υλικών για την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων. Και αυτό είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό της νέας συσκευασίας.

Η διακεκριμένη λύση συσκευασίας αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας να προωθεί την κυκλική οικονομία και τις βιώσιμες πρακτικές. Δίνοντας έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακυκλωσιμότητα, η UNIPAKHELLAS στοχεύει να θέσει ένα νέο πρότυπο στον κλάδο, επισημαίνοντας τη σημασία λύσεων φιλικών προς το περιβάλλον στο διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο της συσκευασίας.

Σχετικά με το βραβείο, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου INDEVCO Hellas, κ. Δημήτρης Καρατζάς, δήλωσε: «Είναι τιμή μας να λαμβάνουμε το βραβείο WorldStar 2024 για τις βιώσιμες συσκευασίες μας στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Η διάκριση αυτή επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας να παρέχουμε στους πελάτες μας πρωτοποριακές, περιβαλλοντικά υπεύθυνες λύσεις. Πιστεύουμε ότι η βιωσιμότητα και η καινοτομία συμβαδίζουν και αυτό το βραβείο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της προσήλωσης ολόκληρης της ομάδας μας».