Θάνος Βερέμης: «Η μεταπολεμική οργάνωση της Ευρώπης» – Κύκλος διαλέξεων για τους σκοπούς της Πόρτας Ανοιχτής

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σειρά διαλέξεων που διοργανώνει για το 2024 η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, σε συνεργασία με τους Φίλους του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ».  Με έμφαση στην ιστορία του 20ου αιώνα, διακεκριμένοι επιστήμονες αναλύουν, μέσα από μια ευρύτερη θεματολογία, ενδιαφέρουσες και άγνωστες πτυχές της ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας.

Τον κύκλο των διαλέξεων άνοιξε στις 12 Ιανουαρίου 2024, με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προσέλευση κοινού, η Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού,  με  θέμα: «Η Ελλάδα στον 20ο Αιώνα»,

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί η πολυαναμενόμενη ομιλία
του Ομότιμου Καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνου Βερέμη,
με τίτλο «Η μεταπολεμική οργάνωση της Ευρώπης», πάλι στην κεντρική αίθουσα του  Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ» (Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8).

Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων θα ακολουθήσουν ομιλίες της συγγραφέως και πανεπιστημιακού, Λένας Διβάνη με θέμα: «Εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στον 20ο αιώνα. Πώς μας βλέπουν οι ξένοι και πώς βλέπουμε τους εαυτούς μας», στις 28 Μαρτίου 2024, και του πρώην Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάνου Καρβούνη με θέμα «Η Ελλάδα στην Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Προοπτικές για τον 21ο αιώνα», στις 22 Μαΐου 2024.

 

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

Είσοδος: 10 ευρώ

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

Τηλ: 210 9650916

E-mail: teg@eps-ath.gr