Η Nobacco στο πλευρό της Anubis και το 2024 για την αναζήτηση και διάσωση επιζώντων

Στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που συστηματικά αναπτύσσει, η Nobacco συνεχίζει και το 2024 το πρόγραμμα στήριξης της Anubis Cold case K9 ΤΕΑΜ, έναν από τους  πρώτους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στην Ελλάδα  ο οποίος ειδικεύεται αποκλειστικά στον εντοπισμό ζωντανών ή νεκρών αγνοουμένων και τη διάσωση ανθρώπων από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές) και βιομηχανικά ατυχήματα (εκρήξεις, πτώσεις, συγκρούσεις), αναλαμβάνοντας επιχειρησιακά καθήκοντα ή καθήκοντα εμπειρογνώμονα/πραγματογνώμονα ως συνεργάτης δημόσιων αρχών (δικαστικές αρχές, Ελληνική Αστυνομία) και δομών πολιτικής προστασίας.

Η συνέχιση της στήριξης της Nobacco στην Anubis Coldcase K9 Team συντάσσεται με τον κεντρικό άξονα των δράσεων ΕΚΕ της εταιρείας για την  ενίσχυση εθελοντών και δημόσιων οργανισμών πολιτικής προστασίας.

Μια δυναμική συνεργασία

Πιο συγκεκριμένα, επεκτείνοντας τις πρωτοβουλίες της – μετά τη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση – στον τομέα της έρευνας και της διάσωσης, η Nobacco προχώρησε το 2023 στην αγορά και τη δωρεά ερευνητικού και σωστικού εξοπλισμού προς την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Anubis Coldcase K9 Team.

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας με τη ΜΚΟ πραγματοποιήθηκαν από την Anubis προς το προσωπικό της Nobacco δύο σεμινάρια – πρώτων βοηθειών & τραύματος – καθώς και live άσκηση σκύλου ανεύρεσης ανθρώπου και ανθρώπινων υπολειμμάτων. Παράλληλα, τον Νοέμβριο του 2023 η Nobacco κάλυψε το κόστος των αεροπορικών εισιτήριων για δύο χειριστές και δύο σκύλους προκειμένου να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, για μετεκπαίδευση στα αντικείμενα της έρευνας και διάσωσης και της ανίχνευσης ανθρωπίνων υπολειμμάτων. Η μετεκπαίδευση αυτή βασιζόταν στη συνεργασία με φορείς του εξωτερικού και αφορούσε τεχνικές και δεξιότητες στην έρευνα καθώς και στρατηγική στη διερεύνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δωρεά της Nobacco αποτελεί συνέχεια της δωρεάς εξοπλισμού πυρόσβεσης στο Κλιμάκιο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πεντέλης την περασμένη Άνοιξη καθώς και της διάθεσης εσόδων από τις ηλεκτρονικές της πωλήσεις σε ομάδες εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντών πολιτικής προστασίας τον Αύγουστο του 2021.

«Πολύνεκρα δυστυχήματα όπως αυτό στα Τέμπη τον Φεβρουάριο του 2023, φονικές φυσικές καταστροφές όπως ο σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία τον περσινό Μάρτιο αλλά και η πρόσφατη πολυήμερη αναζήτηση του αδικοχαμένου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, μας επαναβεβαίωσε πόσο απαραίτητοι είναι οι ήρωες που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και διάσωση επιζώντων. Αναγνωρίζοντας το πολύτιμο έργο της Anubis K9 Team, αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τη στήριξή μας διασφαλίζοντας ότι διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα κατάλληλα μέσα για να σώζει όσο περισσότερες ζωές γίνεται», επισημαίνει ο Αλέξανδρος Μαρκόπουλος, Co-Founder της Nobacco .

Από την πλευρά της Anubis ο Βαγγέλης Αλεξανδρής δήλωσε: «Η συνεργασία με τη Nobacco μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με την ισχυρή πεποίθηση ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειές μας να παρέχουμε ουσιαστική στήριξη σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Η Nobacco έχει επιδείξει δέσμευση προς τις αξίες και τους στόχους που συμμεριζόμαστε, και η συνεργασία μας έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα για την Κοινότητα και τους συνανθρώπους μας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η συνέχιση της υποστήριξής της θα συμβάλλει στην επίτευξη ακόμη μεγαλύτερων επιτευγμάτων και την προώθηση των κοινών μας αξιών.»