Η HP Hellas σε στρατηγική συνεργασία με το Ίδρυμα Χατζηγάκη

Στο πλαίσιο της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης η HP Hellas προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη, με στόχο την ενίσχυση κλάδων όπως η Παιδεία, η Κοινωνική Προσφορά και το Περιβάλλον.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2008. Στους καταστατικούς σκοπούς του περιλαμβάνονται κοινωφελείς, πολιτιστικές δράσεις και βιωματικά προγράμματα με έμφαση στην παιδεία, την αλληλεγγύη, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Σε συνεργασία με την Cosmodata και αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, σε σύμπραξη με την Mataroa, και την υποστήριξη του Κέντρου για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα «Coding Bees». Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα πρόγραμμα εκπαιδεύσεων απευθυνόμενο σε γυναίκες όλων των ηλικιών, όλων των εθνικοτήτων από ευάλωτες ομάδες με στόχο την ενδυνάμωση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων και την προώθηση της ενσωμάτωσης τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον.

Επιπλέον διοργανώθηκαν από κοινού μία σειρά από πρωτοβουλίες προσφοράς και αλληλεγγύης με στόχο την στήριξη ευάλωτων οικογενειών και άλλων κοινωνικών ομάδων. Η πρώτη πρωτοβουλία ήταν το Πρόγραμμα Πακέτα Αγάπης, στο οποίο η HP συνέβαλε ώστε να συγκεντρωθούν και να δωριστούν 100 Πακέτα Αγάπης σε ευάλωτες πολύτεκνες οικογένειες των Δήμων Ιλίου και Δάφνης-Υμηττού με μία ξεχωριστή δράση όπου όλη η ομάδα εργαζομένων συνέθεσε Πακέτα Αγάπης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μαζί με μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Χατζηγάκη.

Τελευταίο και πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτής της συνεργασίας αποτελεί η ολοκλήρωση του προγράμματος Μαζί για το Σχολείο. Η HP, δίνοντας έμφαση στην παιδεία και αποτελώντας εταίρο σε αυτό το πρόγραμμα, παρέχει τεχνολογικό εξοπλισμό σε πληγέντα σχολεία σε Θεσσαλία και Έβρο. Το Ίδρυμα Χατζηγάκη είναι ο πρώτος κοινωφελής, μη-κερδοσκοπικός φορέας στην Ελλάδα που εντάσσεται στο διεθνές πρόγραμμα HP HOPE – Recycling Futures. To πρόγραμμα HP HOPE – Recycling Futures έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση παιδιών και νέων κάτω των 18 ετών και παράλληλα στοχεύει σε περιβαλλοντικά βιώσιμο αντίκτυπο, καθώς δίνεται ζωή σε υπολογιστές σε μεταχειρισμένους αλλά πλήρως λειτουργικούς υπολογιστές. Σε αυτό το πλαίσιο, εκπρόσωποι της HP επισκέπτονται 7 σχολεία σε 4 διαφορετικές περιοχές, όπως η Καρδίτσα, τα Τρίκαλα, η Λάρισα και ο Βόλος ώστε να παραδόσουν τεχνολογικό εξοπλισμό στους πληγέντες από τις πλημμύρες του προηγούμενου Φθινοπώρου. Η υποδοχή των στελεχών έγινε από τον Αντιδήμαρχο κάθε περιοχής.

Ο Νίκος Χρηστάκης, Managing Director της HP Ελλάδος και Κύπρου, δήλωσε για αυτή τη συνεργασία: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή μας τη συνεργασία.  Για εμάς η εκπαίδευση θεωρείται ένα από τα πιο θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα με την τεχνολογία να συμβάλλει ουσιαστικά στην προώθηση και ανάπτυξή της. Είναι ψηλά στις προτεραιότητες μας η προσφορά σε ευπαθείς ομάδες, ενισχύοντας την ψηφιακή αλληλεγγύη και ευημερία.  Ενισχύουμε τις κοινωνικές μας δράσεις, επιστρέφοντας στην κοινωνία και στις κοινότητες που δραστηριοποιούμαστε τα εργαλεία, ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση σε ποιοτική μάθηση, στην προώθηση της εισαγωγής στην επαγγελματική ζωή και στις οικονομικές ευκαιρίες. Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης ευθυγραμμίζουμε τους πόρους και την τεχνογνωσία μας με πρωτοβουλίες που κάνουν ουσιαστική διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.»

H Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη, Γενική Γραμματέας στο Δ.Σ. του Ιδρύματος και Υπεύθυνη Επικοινωνίας-Προγραμμάτων, ανέφερε σχετικά: «Καλωσορίζουμε την HP στον κόσμο του Ιδρύματος Χατζηγάκη με ιδιαίτερη χαρά. Μας δίνει ουσιαστική ώθηση η εν λόγω συνεργασία ώστε να συνεχίσουμε με αφοσίωση, συνέπεια και δύναμη την αποστολή μας. Με συνοδοιπόρους όπως η HP που συναισθάνεται την αναγκαιότητα της άμεσης κινητοποίησης και μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία μ’ εμάς για το κοινωνικό έργο με έμφαση στην ισότιμη πρόσβαση στην ποιοτική, σφαιρική εκπαίδευση, την ενδυνάμωση του περιβαλλοντικού και ψηφιακού αλφαβητισμού και την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών και παιδιών, μπορούμε να επεκτείνουμε την δράση μας. Στο Ίδρυμα Χατζηγάκη, πιστεύουμε ακράδαντα ότι μαζί, καταφέρνουμε πάντα περισσότερα…»