LEROY MERLIN: Οι Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της και το 2023

Η LEROY MERLIN Ελλάδας & Κύπρου, μένοντας πιστή στη δέσμευσή της να είναι χρήσιμη σε όλους τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συνεισφέρει σταθερά #giakalo σε τομείς όπως το Περιβάλλον, το Παιδί, η Κοινωνία & η Υγεία. Έτσι, βασισμένη στους  Παγκόσμιους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης συνέχισε το σημαντικό έργο της και το 2023, πραγματοποιώντας 123 δράσεις κοινωνικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Τις δράσεις υποστήριξαν με την εθελοντική τους συμμετοχή 283 εργαζόμενοι της Εταιρίας, αφιερώνοντας συνολικά πάνω από 675 ώρες για να προσφέρουν και να φροντίσουν τόσο την κοινωνία όσο και το περιβάλλον.

Το 2023, η LEROY MERLIN έκανε την καθημερινότητα 2.070 ανθρώπων καλύτερη προσφέροντας πάνω από 4.000 προϊόντα & φυτά, 81kg χρώματα, πάνω από 1 τόνο τρόφιμα και 130 DIY κατασκευές μέσα από 6 #HOMISTAS DIY δράσεις σε 63 MKO, 28 δημόσιους φορείς & 19 δημόσια σχολεία, ενώ έχει συγκεντρώσει 93 μονάδες αίματος από εθελοντικές αιμοδοσίες εργαζομένων για την Τράπεζα Αίματος που διατηρεί η Εταιρία. Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχή εργαζομένων σε εθελοντικούς καθαρισμούς παραλιών και δασικών περιοχών, έχουν συλλεχθεί 12.533,67 λίτρα απορριμμάτων.

Όπως δήλωσε η Άσπα Νικολοπούλου, Brand Communication Business Leader LEROY MERLIN Ελλάδας & Κύπρου, «για μία ακόμα χρονιά επιλέξαμε να δούμε το καλό και να το κάνουμε πράξη με συνεχείς δράσεις και πρωτοβουλίες, όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά! Έτσι λοιπόν δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και το 2024, με δράσεις ακόμα μεγαλύτερης αξίας».

 

Δράσεις #giakalo


Φροντίζουμε Για Την Κοινωνία – 6
4 Δράσεις για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και 22 Δημόσιων φορέων

 

Ενδεικτικά, η LEROY MERLIN για το 2023:

 

  • Πρόσφερε σε Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις όπως μεταξύ άλλων το «Humanity Greece», το «Διαβάζω για τους Άλλους», το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα», η «ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ», και ο «Γαλλικός Σύλλογος Αλληλοβοήθειας», χλοοκοπτικά μηχανήματα και προϊόντα για την αναβάθμιση των χώρων τους.

 

  • Συνέβαλε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη στήριξη του Γηροκομείου Αθηνών δωρίζοντας είδη μπάνιου και ανακαίνισης αλλά & εξοπλισμό για τον καλλωπισμό του κήπου.

 

  • Παρείχε ανθρωπιστική βοήθεια σε πληγέντες της Τουρκίας και Συρίας δωρίζοντας τρόφιμα κι εξοπλισμό θέρμανσης μέσω του «Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», του Προξενείου Τουρκίας, της Πρεσβείας της Συρίας, της Εκκλησίας Ελλάδος και του Δήμου Θέρμης.

 

  • Συνέβαλε ενεργά στην στήριξη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας μέσω Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων όπως η «PRAKSIS» και ο «Δεσμός», προσφέροντας εργαλεία και προϊόντα.

 

  • Ενίσχυσε Φιλοζωικά σωματεία όπως εκείνο της Νίκαιας-Κερατσινίου καθώς και το «Stray Γέρακας», δωρίζοντας τροφές και παρέχοντας εθελοντική εργασία πηγαίνοντας βόλτα αδέσποτα σκυλάκια.

 

  • Οργάνωσε δωρεάν εκπαιδευτικά μάθημα DIY σε νέους με νοητικές διαταραχές του Ιδρύματος «Η Θεοτόκος» και δώρισε υλικά κήπου σε οργανισμούς όπως ο «ΟΚΑΝΑ» και η «Ε.Π.Α.Ψ.Υ» Αγίας Παρασκευής.

 

  • Ανακαίνισε τους εξωτερικούς χώρους της Στέγης Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Μαρίνα» στην Κύπρο και δώρισε προϊόντα καθώς και στο Σώμα Εθελοντών Λευκωσίας.

Φροντίζουμε Για Το Παιδί – 38 Δράσεις για τη στήριξη παιδιών

 

Ενδεικτικά, η LEROY MERLIN για το 2023:

 

  • Στήριξε 19 Δημόσια Σχολεία της Αττικής, Λάρισας και Θεσσαλονίκης καθώς και ΜΚΟ όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, το ΚΔΑΠ “Παρέα Χαράς”, το ΠΠΑ «Η Μητέρα», προσφέροντας προϊόντα για την αναβάθμιση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, κηπευτικό εξοπλισμό, χρώματα, ντουλάπες αποθήκευσης, κ.α.

 

  • Πραγματοποίησε ευχές του «Make A Wish».

 

  • Δημιούργησε λαχανόκηπους σε 7 βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων.

 

  • Αναβάθμισε τον προαύλιο χώρο του Ειδικού Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Ραφήνας.

 

  • Αναδιαμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο της Στέγης Θηλέων «Ο Άγιος Αλέξανδρος».

 

  • Οργάνωσε δωρεάν μαθήματα DIY κατασκευών σε παιδιά εργαζομένων της Εταιρίας αλλά και ασυνόδευτων παιδιών από τη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

 

  • Προχώρησε σε δωρεά προϊόντων στο «Σύνδεσμο Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών» καθώς και στο American Academy της Λευκωσίας για την ανακαίνιση εσωτερικού χώρου.

 

 

Φροντίζουμε Για το Περιβάλλον – 15 Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

 

Ενδεικτικά, η LEROY MERLIN για το 2023:

 

  • Συμμετείχε σε καθαρισμό της παραλίας στα Καλύβια Θορικού (Λαγονήσι), στο πλαίσιο του προγράμματος “Υιοθέτησε μια Παραλία” του «WWF».

 

  • Ανταποκρίθηκε στην περιβαλλοντική κρίση συλλέγοντας απορρίμματα στα Τουρκοβούνια σε συνεργασία με το κίνημα της «Save Your Hood» και τη βοήθεια εθελοντών.

 

  • Οργάνωσε DIY Workshops με τη βοήθεια των #HOMISTAS και εθελοντών της Εταιρίας για τη δημιουργία 20 ξενοδοχείων επικονιαστών από Scrap ξύλο που στη συνέχεια δώρισε στον οργανισμό «Bee for Planet», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας.

 

  • Προχώρησε σε δωρεά χρήσιμων εργαλείων όπως σκαλιστήρια και τσάπες προς τη «We4All» και σε δωρεά διαφόρων ειδών για τον εξοπλισμό του «Συλλόγου Φίλων Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πεντέλης».

 

  • Φρόντισε για την ενημέρωση & ευαισθητοποίηση των πελατών της σχετικά με την κλιματική αλλαγή, φιλοξενώντας σε διάφορα καταστήματα της την «Greenpeace», καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαρτίου & Απριλίου.

 

  • Στήριξε το δίκτυο του «Δεσμού» στις εργασίες αποκατάστασης των πυρκαγιών προσφέροντας δωρεάν αλυσοπρίονα.

 

Φροντίζουμε Για Την Υγεία – 6 Δράσεις για την υποστήριξη του συστήματος υγείας

 

Ενδεικτικά, η LEROY MERLIN για το 2023:

 

  • Οργάνωσε δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας για την συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων μονάδων για την Τράπεζα Αίματος της Εταιρείας.

 

  • Προχώρησε σε δωρεά προϊόντων προς τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μακεδονίας – Θράκης, το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας και το ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ».

 

Ανακαλύψτε επιπλέον δράσεις της LEROY MERLIN εδώ.