Verimpact: Συμμετοχή σε εκδήλωση για τη βιωσιμότητα στο συνέδριο της UNESCO

Σε επίσημη παράλληλη εκδήλωση στο Παγκόσμιο Συνέδριο της UNESCO για την Πολιτιστική και Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στο Εθνικό Εκθεσιακό Κέντρο του Άμπου Ντάμπι με θεματική: Πολιτιστική και Καλλιτεχνική Εκπαίδευση για ένα Βιώσιμο Μέλλον συμμετείχε με ομιλητές η Verimpact.

Επικεντρωμένες γύρω από το κρίσιμο θέμα, «Πολιτιστική και Καλλιτεχνική Εκπαίδευση για ένα Βιώσιμο Μέλλον», οι συζητήσεις της εκδήλωσης επικεντρώθηκαν στο να προωθήσουν έναν δυναμικό και διεπιστημονικό διάλογο, αξιοποιώντας τη διαφορετική τεχνογνωσία των ομιλητών, μεταξύ των οποίων ήταν ο Τobias BIANCONE, Διευθυντής ITI, Πρόεδρος ITI UNESCO Network, Ahmed al Mukhaini, Σύμβουλος, Γραφείο Προέδρου, Αρχή Κεφαλαιαγοράς του Ομάν, Μάκης Σπυράτος, Διευθυντής Business Development, Polygreen Middle East, Σπύρος Κουβέλης, Senior Associate, University of Cambridge Institute for Sustainability Leadership/ Senior Advisor, Verimpact και Χριστίνα Δεληγιάννη, Managing Director, Verimpact. Στόχος ήταν όχι μόνο οι καινοτόμες συζητήσεις αλλά και η ανταλλαγή απτών εμπειριών από το χώρο της βιωσιμότητας και του πολιτισμού.

Το πρώτο πάνελ εστίασε στις επαγγελματικές διαστάσεις του θέματος, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο τα πολιτιστικά ιδρύματα μπορούν να ενσωματώσουν πολιτικές βιωσιμότητας σε διάφορους τομείς της λειτουργίας τους. Η δεύτερη συζήτηση ασχολήθηκε με τη δημόσια σφαίρα, εξετάζοντας αποτελεσματικές στρατηγικές για την ευρεία συμμετοχή του κοινού και τις δράσεις για περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Η ολιστική προσέγγιση εστίασε στο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των επαγγελματικών πρακτικών και της δημόσιας συνείδησης, ενισχύοντας έτσι τον αντίκτυπο των τεχνών και του πολιτισμού προς ένα βιώσιμο μέλλον. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του EPLO, σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (ITI) και το Culture for Causes Network (C4C).