Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Προσέφερε στιγμές χαράς και αισιοδοξίας στους άστεγους του Πειραιά

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προσέφερε στιγμές χαράς, κοινωνικοποίησης και αισιοδοξίας στους άστεγους του Πειραιά (23/2), κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, η οποία συνδυάστηκε με δράση υποστήριξης αστέγων, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ Dr. Αντώνιου Αυγερινού, της Υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, κας Μαρίας Κεφάλα και του Βουλευτή Επικρατείας κ. Γιώργου Σταμάτη.

Ειδικότερα, ο ΕΕΣ κινητοποίησε το ανθρώπινο δυναμικό του, επαγγελματίες και εθελοντές, προκειμένου να προσφέρει υποστήριξη σε άτομα που στερούνται στέγης και διαβιούν στο λιμάνι του Πειραιά. Τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ., στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών – Διασωστών και Ναυαγοσωστών), παρείχαν υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας, όπως είδη βασικής διατροφής και ατομικής υγιεινής, μέσα προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, νερό και ιματισμό. Ταυτόχρονα, παρασχέθηκαν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας στους άστεγους συμπολίτες μας.

Αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιούνται  καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.