Μπάρμπα Στάθης: Πλατινένια διάκριση επιδόσεων βιωσιμότητας από την EcoVadis

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ κατέκτησε πλατινένια διάκριση στη διαδικασία αξιολόγησης επίδοσης βιωσιμότητας EcoVadis και κατατάσσεται στο κορυφαίο 1% των εταιρειών που αξιολογούνται από τον φορέα διεθνώς, συγκεντρώνοντας άριστη βαθμολογία.

Η κορυφαία επίδοση επιβεβαιώνει τη σταθερή δέσμευση της εταιρείας στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα μέσα από τις άριστες βαθμολογίες της και στις τέσσερις κατηγορίες που αξιολογεί η EcoVadis: Περιβάλλον, Εργασιακά Θέματα & Ανθρώπινα Δικαιώματα, Βιώσιμη Εφοδιαστική Αλυσίδα, και Επιχειρηματική Ηθική.

Η ανώτατη βαθμολογία από την EcoVadis, που απονεμήθηκε στην ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ τον πρώτο ήδη χρόνο αξιολόγησής της, υπογραμμίζει την προσήλωση της εταιρείας στο δίπτυχο της λειτουργίας της: βιώσιμη ανάπτυξη και διαρκής εκσυγχρονισμός, και επιβεβαιώνει ότι η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ λειτουργεί υποδειγματικά, προσφέροντας ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, στέκεται δίπλα στους ανθρώπους της και την κοινωνία, και παράλληλα σχεδιάζει και υλοποιεί πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας.

«Στην ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ επιδιώκουμε διαχρονικά την ανάπτυξη μέσα από το πρίσμα της εταιρικής υπευθυνότητας, επιδεικνύοντας σεβασμό στο περιβάλλον, την κοινωνία, καθώς και τους ανθρώπους που καθημερινά μας εμπιστεύονται. Με πλήρη συνείδηση, ακολουθούμε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο, πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, που αποσκοπεί στη δημιουργία μακροχρόνιας πολλαπλασιαστικής αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η πλατινένια διάκριση από την Ecovadis, κατατάσσει την εταιρεία μας στο κορυφαίο 1% διεθνώς, επιβραβεύει την προσήλωσή μας σε καινοτόμες πρακτικές αειφορίας και ταυτόχρονα μας δίνει κίνητρο να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τις ενέργειές μας για διαρκή εκσυγχρονισμό και βιώσιμη ανάπτυξη» δήλωσε ο κ. Νικήτας Ποθουλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ.

Η EcoVadis αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πλέον αξιόπιστους φορείς αξιολόγησης εταιρικής βιωσιμότητας παγκοσμίως. Το σύστημα αξιολόγησής της εξετάζει ενδελεχώς την ποιότητα των συστημάτων διαχείρισης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μέσω των πολιτικών που διαθέτει η κάθε εταιρεία, των πρακτικών που εφαρμόζει και των αποτελεσμάτων τους.