ManpowerGroup: Για 15η φορά στις πιο ηθικές εταιρείες παγκοσμίως

Ο όμιλος ManpowerGroup αναγνωρίστηκε για άλλη μια φορά ως μια από τις πιο ηθικές εταιρείες® στον κόσμο από το Ethisphere, παγκόσμιο ηγέτη στον καθορισμό και την προώθηση των προτύπων των ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών. Αυτή είναι η 15η φορά που ο όμιλος ManpowerGroup λαμβάνει τη διάκριση και η εταιρεία παραμένει η μόνη στον κλάδο της που αναγνωρίζεται για περισσότερο από μια δεκαετία για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στην προώθηση θετικών αλλαγών σε κοινωνίες και κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

«Η δυνατότητα των ανθρώπων να οικοδομήσουν την απασχολησιμότητα και την ευημερία τους μέσω της πρόσβασης σε ουσιαστική εργασία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκοπού μας», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ManpowerGroup, Jonas Prising. «Η αναγνώριση αυτή αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης των περισσότερων από 29.000 εργαζόμενους μας σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ‘αγκαλιάζουν’ τις δυνατότητες κάθε ατόμου να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες σταδιοδρομίας του. Η βράβευσή μας αυτή μας παρακινεί να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τον πήχη – αξιοποιώντας την επιρροή μας για να προωθήσουμε την πρόοδο σε κοινωνικές προκλήσεις όπως το κλίμα και η ανισότητα και να διαμορφώσουμε ένα δίκαιο και βιώσιμο μέλλον εργασίας για όλους».

Η αξιολόγηση των πιο ηθικών εταιρειών® στον κόσμο βασίζεται στο ιδιόκτητο Ethics Quotient® του Ethisphere, ένα εκτενές ερωτηματολόγιο που απαιτεί από τις εταιρείες να παρέχουν πάνω από 240 διαφορετικά σημεία απόδειξης σχετικά με την κουλτούρα δεοντολογίας τους, τις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβερνητικές πρακτικές (ESG), το πρόγραμμα δεοντολογίας και συμμόρφωσης, την διαφορετικότητα, την ισότητα, την ένταξη και πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν μια ισχυρή αλυσίδα αξίας. Τα δεδομένα αυτά υποβάλλονται σε περαιτέρω ποιοτική ανάλυση από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων που αφιερώνουν χιλιάδες ώρες εξετάζοντας και αξιολογώντας την ομάδα των αιτούντων κάθε χρόνο. Αυτή η διαδικασία χρησιμεύει ως πλαίσιο λειτουργίας για την καταγραφή και κωδικοποίηση των καλύτερων πρακτικών δεοντολογίας και συμμόρφωσης από οργανισμούς σε όλους τους κλάδους και από όλο τον κόσμο. «Μας παρακινεί να αναγνωρίζουμε τις πιο ηθικές εταιρείες® του κόσμου. Μέσω της αυστηρής διαδικασίας αναθεώρησης, βλέπουμε την αφοσίωση αυτών των οργανισμών στη συνεχή βελτίωση της δεοντολογίας, της συμμόρφωσης και των πρακτικών διακυβέρνησης προς όφελος όλων των ενδιαφερομένων», δήλωσε η Erica Salmon Byrne, Chief Strategy Officer και Executive Chair του Ethisphere. «Οι εταιρείες που αναδεικνύουν τις καλύτερες κουλτούρες ηθικής και ακεραιότητας στην κατηγορία τους θέτουν ένα πρότυπο για την εταιρική κοινωνική ευθύνη που πρέπει να ακολουθήσουν οι συνάδελφοί τους και οι ανταγωνιστές τους». Το 2024, αναγνωρίστηκαν 136 τιμώμενα πρόσωπα από 20 χώρες και 44 επιμέρους κλάδους. Ο πλήρης κατάλογος των φετινών World’s Most Ethical Companies® και της μεθοδολογίας βρίσκεται στη διεύθυνση: https://worldsmostethicalcompanies.com/honorees.