Ξεπέρασαν τα 10GW οι πωλήσεις της BayWa r.e. Solar Trade σε φωτοβολταϊκά πλαίσια και μετατροπείς το 2023

Η BayWa r.e. Solar Trade πούλησε συνολικά περισσότερα από 10GW σε φωτοβολταϊκά πλαίσια και μετατροπείς το 2023 και ενίσχυσε σημαντικά την παγκόσμια παρουσία της. Παρά τις δύσκολες συνθήκες αγοράς που παρατηρούνται παγκοσμίως, η εταιρεία αύξησε σημαντικά τον όγκο πωλήσεων σε όλες τις κύριες προϊοντικές κατηγορίες, όχι μόνο στα φωτοβολταϊκά πλαίσια και στους μετατροπείς, αλλά και στα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας καθώς και στα συστήματα στήριξης novotegra, μάρκας του Ομίλου.

Σε ένα σύνθετο περιβάλλον αγοράς που επηρεάστηκε από τα υψηλά επιτόκια, τα αυξημένα αποθέματα και κυρίως την υπερπροσφορά φωτοβολταϊκών πλαισίων, καθώς και την κατακόρυφη πτώση των τιμών τους, η BayWa r.e. Solar Trade συνέχισε να αναπτύσσεται, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της το όριο των 10GW και διευρύνοντας ακόμα περισσότερο το παγκόσμιο δίκτυό της.

 

Επενδύσεις σε νέες αγορές

Κατά τη διάρκεια του 2023, βασικός στόχος της BayWa r.e. Solar Trade ήταν η επέκταση σε νέες αγορές. Η εταιρεία συνέχισε να επεκτείνεται στην Ευρώπη με την είσοδο της στην αγορά της Ελλάδας και της Λετονίας, αλλά και στη Νότια Αμερική, σε Βραζιλία και Κολομβία, ενισχύοντας έτσι την ηγετική της θέση στη διεθνή αγορά διανομής φωτοβολταϊκών συστημάτων. Επιπλέον, η BayWa r.e. Solar Trade αύξησε σημαντικά τη συνολική επιφάνεια αποθηκών και άνοιξε νέα γραφεία πωλήσεων σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Εσθονία και Λιθουανία.

Στηριζόμενη στο εκτεταμένο δίκτυό της με περισσότερες από 20 εταιρείες διανομής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού σε όλον τον κόσμο, η BayWa r.e. Solar Trade αντιμετώπισε με επιτυχία τις αναταράξεις της αγοράς το 2023.

 

Ισχυροποίηση το 2024

Φέτος, η ισχυροποίηση και η αποτελεσματικότητα της εταιρείας θα βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητές της σε μια αγορά που αναμένεται να παραμείνει πολύπλοκη. Ωστόσο, η σταθεροποίηση των τιμών των φωτοβολταϊκών πλαισίων και η αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, αποτελούν ιδανική ευκαιρία για την αγορά διανομής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού. Επιπλέον, η ηλεκτροκίνηση και τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και η ανάγκη για αυτονομία, αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, ιδίως στον εμπορικό και βιομηχανικό τομέα.

 

Στο πλαίσιο της ισχυροποίησής της, η BayWa r.e. Solar Trade θα επικεντρωθεί τη φετινή χρονιά στην περαιτέρω προώθηση της ψηφιοποίησης.

 

Η ψηφιοποίηση στο επίκεντρο

 

Η BayWa r.e. Solar Trade δεσμεύεται να δημιουργήσει την καλύτερη ψηφιακή εμπειρία για τους συνεργάτες της. Έχει ήδη υλοποιηθεί πλήρης αναβάθμιση συστήματος για το λογισμικό διαστασιολόγησης Solar-Planit της Solar Trade. Προκειμένου να περάσει στο επόμενο επίπεδο η εξυπηρέτηση πελατών και τα logistics, η εταιρεία θα ενισχύσει την ανάλυση δεδομένων από ολόκληρη τη διαδρομή του πελάτη (customer journey), με την αξιοποίηση ενός νέου λογισμικού με εφαρμογή σε S&OP (Sales and Operation Planning) που θα εισάγει μια προηγμένη διαδικασία πρόβλεψης πωλήσεων και αγορών για την τρέχουσα χρονιά.

Ο Frank Jessel, Διευθύνων Σύμβουλος της BayWa r.e. Solar Trade, σχολίασε: “Το περασμένο έτος είχε πολλές προκλήσεις, αλλά με τη δέσμευσή μας και την προσήλωση στη στρατηγική μας καταφέραμε να φτάσουμε το ορόσημο των 10GW σε πωλήσεις φωτοβολταϊκών πλαισίων και μετατροπέων, γεγονός που αποτελεί εξαιρετικό αποτέλεσμα. Φέτος, θα συνεχίσουμε την επιτυχημένη διαδρομή μας ξεδιπλώνοντας τις δυνατότητές μας στον ψηφιακό τομέα και βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία του πελάτη, ιδίως στο ηλεκτρονικό εμπόριο, όπου καταγράψαμε αύξηση πωλήσεων άνω του 53% την περασμένη χρονιά. Ολόκληρη η Ομάδα της Solar Trade, με ισχυρή αφοσίωση, ανυπομονεί να συνεχίσει την επιτυχημένη της πορεία το 2024 αλλά και πέρα από αυτό”.