Ομιλία Λένας Διβάνη στον Παρνασσό για τους σκοπούς της Πόρτας Ανοιχτής

Με την ομιλία της διακεκριμένης ιστορικού και συγγραφέως, Λένας Διβάνη, την Πέμπτη, 28 Μαρτίου, στον Φιλολογικό Σύλλογο «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», συνεχίζεται ο κύκλος διαλέξεων που διοργανώνει η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, σε συνεργασία με τους Φίλους του Φιλολογικού Συλλόγου «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ», όπου επιστήμονες, μεγάλου κύρους, αναλύουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της ελληνικής, ευρωπαϊκής και παγκόσμιας ιστορίας του 20ου αιώνα.

Η αρχή έγινε πανηγυρικά στις 12 Ιανουαρίου, με την ομιλία της καθηγήτριας Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού, Μαρίας Ευθυμίου,  ενώ στις 7 Μαρτίου, ο Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας, Θάνος Βερέμης καθήλωσε το κοινό, μιλώντας για τη «Μεταπολεμική οργάνωση της Ευρώπης».

Ως καθηγήτρια, η Λένα Διβάνη ειδικεύτηκε στην ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20 αιώνα, το δε ευρύ συγγραφικό της έργο είναι ιδιαίτερα αγαπητό στο ελληνικό κοινό.

Στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων, θα ακολουθήσει η ομιλία του πρώην Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Πάνου Καρβούνη με θέμα «Η Ελλάδα στην Ευρώπη τον 20ο αιώνα. Προοπτικές για τον 21ο αιώνα», στις 22 Μαΐου 2024.

 

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τους σκοπούς της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή.

 

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024, ώρα 19.00,
Φιλολογικός Σύλλογος «ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ»
(Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8)

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:

Τηλ: 210 9650916

E-mail: teg@eps-ath.gr

Είσοδος: 10 ευρώ