Kaizen Foundation: Tο επόμενο βήμα κοινωνικής υπευθυνότητας από την Kaizen Gaming

Το έργο του Kaizen Foundation στην Ελλάδα έχει ήδη ξεκινήσει, με την ανακαίνιση
του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, έργο αξίας 3,8 εκατ. ευρώ.

Σε μια εποχή χαρακτηρισμένη από πολυάριθμες κρίσεις και σε έναν κόσμο που μεταμορφώνεται με ταχείς ρυθμούς, οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας είναι περισσότερο αναγκαίες από ποτέ.

Στο πλαίσιο αυτό, η Kaizen Gaming, μία από τις κορυφαίες GameTech εταιρείες στον κόσμο, προχώρησε στην ίδρυση του Kaizen Foundation, ενός κοινωφελούς οργανισμού του οποίου θα είναι ο αποκλειστικός χρηματοδότης. Η Kaizen Gaming διαχρονικά έχει βαθιά ενσωματωμένη την αρχή της κοινωνικής υπευθυνότητας στη στρατηγική της, με πολλαπλές δράσεις από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της. Η δημιουργία του Kaizen Foundation αποτελεί το επόμενο βήμα, που επιτρέπει στην εταιρεία να πραγματοποιήσει ενέργειες σε μεγαλύτερη κλίμακα, που θα έχουν αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο.

Το Kaizen Foundation αποσκοπεί στην πραγματοποίηση δράσεων με μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα και την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανώσεων σε όλες τις χώρες όπου η Kaizen Gaming έχει παρουσία. Η αποστολή του είναι να αποτελέσει ένα φορέα θετικών αλλαγών για κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής, από την υγεία και την παιδεία, μέχρι την παροχή ίσων ευκαιριών για όλους. Ως βασικοί πυλώνες δράσης του Foundation έχουν οριστεί η Κοινωνία, η Εκπαίδευση και το Περιβάλλον, με στόχο να τεθούν βάσεις για ένα πιο βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον.

 

Η ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, πρώτος σταθμός του έργου του Kaizen Foundation στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η εναρκτήρια ενέργεια του Kaizen Foundation αφορά την ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με στόχο τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας. Το συνολικό ποσό για την ολοκλήρωση του έργου ανέρχεται στα 3,8 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέχρι το τέλος του 2024. Παράλληλα, η υλοποίηση του έργου θα γίνει σε τέσσερις διακριτές φάσεις, ώστε το νοσοκομείο να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Η ανακαίνιση του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης αποτελεί τη μεγαλύτερη ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου εδώ και 80 χρόνια. Το έργο περιλαμβάνει την ανακαίνιση των χειρουργείων, τα οποία αποτελούν τον κορμό για την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς και των κλινικών του 1ου ορόφου. Επιπλέον, προβλέπεται η ανακαίνιση του ισογείου, με τη μεταφορά του φαρμακείου στο χώρο αυτό, για να είναι εύκολα προσβάσιμος από όλους, και η ανάπλαση του εξωτερικού χώρου, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου τόσο το ιατρικό προσωπικό όσο και οι ασθενείς θα μπορούν να απολαύσουν στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Το έργο θα συμβάλλει ακόμη στην αντιμετώπιση βασικών λειτουργικών προβλημάτων των υποδομών του νοσοκομείου, καθώς θα διασφαλίσει ότι όλοι οι χώροι του νοσοκομείου είναι προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι ενδεικτική των μελλοντικών προθέσεων του Kaizen Foundation, του οποίου σύντομα η δράση θα συνεχιστεί και εκτός Ελλάδας. Οι πρώτες χώρες που αναμένεται να ακολουθήσουν μέσα στο 2024, είναι η Ρουμανία, η Μάλτα, η Πορτογαλία και η Βουλγαρία.