Πρώτο Πρόγραμμα: Το Ίδρυμα Μποδοσάκη στην εκπομπή «προσφέρω»

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Η Χαρά Τασόγλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης του Ιδρύματος Μποδοσάκη, είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Μιλά για τον κοινωφελή οργανισμό που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του ιδρυτή του Πρόδρομου Μποδοσάκη – Αθανασιάδη στην ελληνική κοινωνία και αναλύει τα προγράμματα και τις δωρεές του Ιδρύματος που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παρουσιάζει τα προγράμματα υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη που προάγουν την παιδεία και αποτελούν μια από τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ιδρύματος και αναλύει το κοινό με το Fondation Chanel πρόγραμμα που χρηματοδοτεί 15 δράσεις για την προώθηση της ισότητας των φύλων και της γυναικείας ενδυνάμωσης σε όλη την Ελλάδα.

Ακόμη, αναφέρεται στον καινοτόμο διαγωνισμό Διοίκησης Επιχειρήσεων με προσομοιωτή Young Business Talents, που δίνει τη δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείων από όλη την Ελλάδα να κάνουν πρακτική άσκηση στην επιχειρηματικότητα.

Τέλος, συζητά για τον 7ο χρηματοδοτικό κύκλο του Προγράμματος «Σημεία Στήριξης», με συντονιστή το Ίδρυμα Μποδοσάκη, που απευθύνεται σε μικρές οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα, αλλά και το Πρόγραμμα «Build -Building a robust and democratic civic space», που συγχρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και έχει ως στόχο την προστασία, την προώθηση και την ευαισθητοποίηση για τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις αξίες της Ε.Ε., μέσω της στήριξης των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών και της ενίσχυσης των ικανοτήτων και της βιωσιμότητάς τους.