Η nvisionist για 4η συνεχόμενη χρονιά στην κορυφαία διεθνή έκθεση Αιολικής Ενέργειας Wind Europe 2024

Η nvisionist θα δώσει για μία ακόμη φορά το δυναμικό «παρών» στην κορυφαία διεθνή έκθεση Wind Europe 2024. Η πολυβραβευμένη για την παγκόσμια καινοτομία της ελληνική start-up θα συμμετάσχει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στον κορυφαίο θεσμό για θέματα αιολικής ενέργειας παγκοσμίως, παρουσιάζοντας το πρωτοποριακό σύστημα nvbird®️ σε χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης απ’ όλον τον κόσμο.

Η nvisionist συγκαταλέγεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες αιολικής ενέργειας διεθνώς, συμμετέχοντας ενεργά σε κάθε εκδήλωση που σκοπό έχει τον διάλογο και τη διαμόρφωση της παγκόσμιας ατζέντας για την αιολική ενέργεια. Στην φετινή έκθεση Wind Europe 2024, που θα πραγματοποιηθεί 20-22 Μαρτίου στο Μπιλμπάο, η σημασία της αιολικής ενέργειας για την ευρωπαϊκή οικονομία θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων. Σε δηλώσεις της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, χαρακτήρισε την αιολική ενέργεια ως ένα από τα σημαντικότερα «success stories» της Ευρώπης και η nvisionist θα είναι εκεί ως η μόνη εταιρεία του κλάδου της αιολικής ενέργειας που διακρίθηκε ως μία εκ των δέκα κορυφαίων εταιρειών scaleup της Ευρώπης από την DIGITAL EUROPE, αποδεικνύοντας ότι αυτό επιβεβαιώνεται περίτρανα όχι μόνο στα ελληνικά, αλλά και στα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά δεδομένα.

Η Wind Europe αποτελεί μία παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκδήλωση, την οποία φέτος αναμένεται να επισκεφθούν περισσότεροι από 12.000 επισκέπτες και πάνω από 500 εκθέτες. Η nvisionist θα συμμετάσχει με ένα εντυπωσιακό περίπτερο (1-D90), παρουσιάζοντας το έργο της στις προηγμένες, εφαρμοσμένες ψηφιακές λύσεις, τις οποίες θέτει στην «υπηρεσία» του δύσκολου έργου προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας. Συγκεκριμένα, η nvisionist αξιοποιεί τεχνολογίες Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και Μηχανικής Μάθησης (Machine Learning), προκειμένου να δημιουργεί προϊόντα και υπηρεσίες στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας για τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με βασικό γνώμονα τη βιωσιμότητα και την αειφορία (ESG).

 

Τα στελέχη της nvisionist θα έχουν επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη ναυαρχίδα της εταιρείας, το καινοτόμο σύστημα ανίχνευσης nvbird®️, το οποίο έχει ήδη διακριθεί με 18 βραβεία καινοτομίας και τεχνολογίας παγκοσμίως. Το nvbird®️ αποτελεί μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, δίνοντας υπεραξία στην Αιολική Ενέργεια. Το nvbird®️ δίνει λύση σε ένα από τα δύο μεγάλα προβλήματα της αιολικής ενέργειας, την προστασία της βιοποικιλότητας. Ειδικότερα, έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει με ακρίβεια και να παρακολουθεί πτηνά που πετούν κοντά σε ανεμογεννήτριες και κινδυνεύουν από τα πτερύγιά τους όσο αυτές βρίσκονται σε λειτουργία. Αυτό το επιτυγχάνει μέσω ενός συστήματος με ειδικούς αλγόριθμους και ήχους, που ενεργοποιούνται για να αποτραπεί αρχικά η επικίνδυνη πορεία τους. Σε περίπτωση που η απομάκρυνση των πτηνών δεν επιτευχθεί, οι ανεμογεννήτριες επιβραδύνουν τη λειτουργία τους, μέχρι να απομακρυνθούν τα πτηνά με ασφάλεια. Η τεχνογνωσία και η καινοτομία που ενσωματώνονται στο nvbird®️ το έχουν καθιερώσει σε παγκόσμιο επίπεδο ως την πλέον σημαντική και αποτελεσματική λύση και αποδεικνύει πως η τεχνολογία της πληροφορικής μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης και την επίτευξης του zero emission, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ανάπτυξη των Αιολικών πάρκων διεθνώς, προστατεύοντας στο μέγιστο βαθμό το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα.

 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση Wind Europe 2024 και την συμμετοχή της nvisionist μπορείτε να βρείτε εδώ.