Η PetExplorer μεταξύ των καινοτόμων start-up που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Unleashed» της Purina

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης “Unleashed” της Purina, της κορυφαίας εταιρείας φροντίδας κατοικίδιων ζώων, αποκαλύπτει τις οκτώ πρωτοπόρες startups που συμμετέχουν σε αυτό. Το πρόγραμμα, που διανύει την πέμπτη χρονιά του και «φιλοξενεί» επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο, έχει ως στόχο την υποστήριξη και προώθηση νέων και ανατρεπτικών επιχειρήσεων τεχνολογίας και φροντίδας κατοικίδιων ζώων. Φέτος, στη τελική φάση, για πρώτη φορά συμμετέχει και μια ελληνική start-up, η PetExplorer, που ξεκίνησε την πορεία ανάπτυξης της στο πρόγραμμα Ανοιχτής Καινοτομίας “Ignite Ideas” της Nestle Ελλάς. Η PetExplorer έχει δημιουργήσει την πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα που συνδέει εύκολα και αξιόπιστα ιδιοκτήτες κατοικίδιων με επαγγελματίες κτηνιάτρους και όχι μόνο.

O Κωνσταντίνος Παπαγιαννόπουλος, ιδρυτής της PetExplorer, επισημαίνει: «Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Unleashed της Purina αποτελεί έναν πολύ σημαντικό σταθμό για εμάς γιατί μας προσφέρει διεθνή εμπειρία, σύνδεση με την αγορά, τεχνογνωσία αλλά και πόρους για να πραγματοποιήσουμε τα επόμενα βήματά μας. Πρωτοβουλίες σαν αυτή αποδεικνύουν ότι οι εδραιωμένες επιχειρήσεις μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων».

Το πρόγραμμα “Unleashed” λειτουργεί με την υποστήριξη του Purina Accelerator Lab. Προσφέροντας πόρους σε start-ups που ενσωματώνουν την τεχνολογία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες φροντίδας κατοικίδιων ζώων με νέους και καινοτόμους τρόπους, το Lab συμβάλλει στην ανάπτυξη του start-up οικοσυστήματος κατοικίδιων ζώων.

Η Purina παρέχει σε κάθε start-up που συμμετέχει στο πρόγραμμα “Unleashed” ένα εξατομικευμένο πακέτο ανάπτυξης που περιλαμβάνει επιχειρηματική και τεχνολογική υποστήριξη, προσαρμοσμένη στο συγκεκριμένο στάδιο ανάπτυξής τους. Οι εταιρείες λαμβάνουν επίσης εξειδικευμένη καθοδήγηση και πρόσβαση στις εμπορικές γνώσεις της Purina ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω. Το πρόγραμμα διαρκεί 20 εβδομάδες, με μέντορες και υποστήριξη από τους ειδικούς της Purina και συνολικά του κλάδου. Επωφελούμενο από τα σχεδόν 130 χρόνια ιστορίας της Purina και τις μοναδικές δυνατότητες έρευνας και ανάπτυξης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δομημένο και χρηματοδοτούμενο έργο έως και 50.000 CHF ανά startup προκειμένου να τις βοηθήσει να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

Η φετινή λίστα πρωτοπόρων λύσεων περιλαμβάνει διαγνωστικές εξετάσεις στο σπίτι για την ανίχνευση κινδύνων για την υγεία των τετράποδων φίλων μας, μια έξυπνη τεχνολογική συσκευή για την ανακούφιση του άγχους των κατοικίδιων ζώων, καθώς και ψηφιακές πλατφόρμες για την κτηνιατρική φροντίδα και τη φιλοξενία κατοικίδιων ζώων. Αναλυτικότερα οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο “Unleashed” της Purina είναι οι ακόλουθες:

  • Pezz Life Βιέννη, Αυστρία: Εύκολες στη χρήση, εξετάσεις διάγνωσης και προληπτικής φροντίδας για την υγιή ζωή του κατοικίδιου σας.
  • Petexplorer Αθήνα, Ελλάδα: Σύγχρονη online πλατφόρμα για ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων που προσφέρει απρόσκοπτη σύνδεση με επαγγελματίες του κλάδου της φροντίδας κατοικίδιων.
  • PetInstincts Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο: Έξυπνα εργαλεία ενίσχυσης για μια ευκολότερη και πιο ευτυχισμένη ζωή για τα κατοικίδια ζώα και τους ιδιοκτήτες τους.
  • Arbiom Παρίσι, Γαλλία: Sylpro, υψηλής ποιότητας και βιώσιμο πρωτεϊνικό συστατικό για τα κατοικίδια.
  • Sylvester AI Κάλγκαρι, Καναδάς: Καθημερινή οπτική αξιολόγηση του πόνου, που φέρνει πιο κοντά τις γάτες και τους φροντιστές τους
  • CuidaMiMascota Μοντερέι, Μεξικό: Συνδέει τα κατοικίδια με αξιόπιστους φροντιστές
  • Zazuu Σάο Πάολο, Βραζιλία: Η εφαρμογή που καλύπτει όλες τις ανάγκες που σχετίζονται με τα κατοικίδια ζώα
  • ZumVet Σιγκαπούρη: Εξατομικευμένη φροντίδα από κτηνίατρο από την άνεση του σπιτιού σας

Ο Γιάννης Χανιωτάκης, υπεύθυνος στρατηγικής και ανάπτυξης καναλιών διανομής των προϊόντων Purina PetCare Greece και η Όλγα Κουτσαβίτου, κτηνίατρος, υπεύθυνη του κτηνιατρικού καναλιού της Purina PetCare Greece  προσθέτουν: “Η Purina πάντα αναζητά τρόπους να καινοτομεί και να στηρίζει την ανάπτυξη του κλάδου των κατοικίδιων. Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Unleashed αποτελεί φυσική επέκταση αυτής της δέσμευσης. Η PetExplorer, όπως και οι υπόλοιπες startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, προσφέρουν  πρωτοποριακές προτάσεις με ιδέες και τεχνολογικές εφαρμογές  που υποστηρίζουν τους κηδεμόνες και μπορούν να μετασχηματίσουν τον τρόπο με τον οποίο φροντίζουμε τα αγαπημένα μας κατοικίδια.”