H&M: Στη δημοσιότητα η Ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας για το 2023

Η ετήσια έκθεση και η έκθεση βιωσιμότητας της H&M Hennes & Mauritz για το οικονομικό έτος 2023 κυκλοφόρησε σήμερα και είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο του ομίλου hmgroup.com. Η έκθεση παρέχει την ετήσια επισκόπηση της προόδου του Ομίλου H&M προς τους ολοκληρωμένους οικονομικούς στόχους και τους στόχους βιωσιμότητας.

Μέσω της έκθεσης παρέχονται συμπληρωματικές πληροφορίες σχετικά με τη βιωσιμότητα. Επιπλέον, ο Όμιλος H&M θα φιλοξενήσει ένα διαδικτυακό σεμινάριο στις 10.30 CET σήμερα 27 Μαρτίου για να κάνει εμβαθύνει στο έργο βιωσιμότητας της εταιρείας κατά τη διάρκεια του 2023. Το διαδικτυακό σεμινάριο θα είναι προσβάσιμο μέσω του link.

«Καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει σημαντικές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προκλήσεις, είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να υλοποιούμε την επιχειρηματική μας ιδέα προσφέροντας μόδα και ποιότητα στην καλύτερη τιμή με βιώσιμο τρόπο και να παραμένουμε αφοσιωμένοι στο ταξίδι μας προς μια πιο βιώσιμη και κυκλική βιομηχανία μόδας από ποτέ. Οι φιλόδοξες και συγκεκριμένες ενέργειες για τη μείωση των εκπομπών και της χρήσης πόρων πρέπει να συμβαδίζουν με τη συμβολή σε μια δίκαιη μετάβαση για τα εκατομμύρια που βασίζονται στη βιομηχανία της μόδας για τα προς το ζην. Αυτές είναι προϋποθέσεις για ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης και για μια συνεχώς ανθεκτική επιχείρηση». Αναφέρει η Head of Sustainability της H&M Group.

Ορισμένα από τα κυριότερα σημεία βιωσιμότητας από το 2023 περιλαμβάνουν:

  • 22% τοις εκατό μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην εφοδιαστική αλυσίδα του Ομίλου H&M και 24% τοις εκατό μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις δικές του δραστηριότητες (από τη γραμμή βάσης του 2019), φέρνοντας την εταιρεία πιο κοντά στον στόχο της να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές της κατά 56% τοις εκατό στα πεδία  1[1], 2[2] and 3[3]  έως το 2030.
  • 85% τοις εκατό ανακυκλωμένα ή βιώσιμα υλικά. Ο Όμιλος H&M συνέχισε να σημειώνει πρόοδο προς τον στόχο του για το 100% των υλικών να ανακυκλώνονται ή να προέρχονται από βιώσιμες πηγές έως το 2030. Το μερίδιο των ανακυκλωμένων υλικών ήταν 25%, ποσοστό που η εταιρεία στοχεύει να διπλασιαστεί το αργότερο έως το 2030.
  • 29% τοις εκατό μείωση της έντασης ηλεκτρικής ενέργειας – ανά τετραγωνικό μέτρο και ώρα λειτουργίας – στα καταστήματα του ομίλου (από τη βασική γραμμή του 2016) επιτυγχάνοντας και ξεπερνώντας τον στόχο μείωσης 25% τοις εκατό επτά χρόνια νωρίτερα.
  •  55% τοις εκατό μείωση πλαστικών συσκευασιών (από τη βασική γραμμή του 2018). Ο Όμιλος H&M συνέχισε επίσης να εργάζεται για τον στόχο του να χρησιμοποιεί μόνο ανακυκλωμένα ή βιώσιμα υλικά για τις συσκευασίες του έως το 2030, επιτυγχάνοντας 79% τοις εκατό το 2023.
  • Περισσότεροι από 200.000 εργαζόμενοι που αντιπροσωπεύουν περισσότερα από 750 εργοστάσια προμηθευτών στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ομίλου H&M ανταποκρίθηκαν στην έρευνα εργαζομένων, καθοδηγώντας την εταιρεία προς σαφείς προτεραιότητες και επιτρέποντας αποτελεσματικούς οδικούς χάρτες για πιο αποτελεσματικούς μηχανισμούς.

 

[1] Scope 1 καλύπτει τις εκπομπές θερμοκηπίου από τις δραστηριότητες του ομίλου H&M.

[2] Scope 2 καλύπτει έμμεσες εκπομπές από την κατανάλωση αγορασμένης ηλεκτρικής ενέργειας, θερμότητας ή ατμού που χρησιμοποιείται στις δραστηριότητες του Ομίλου H&M.

[3] Scope 3 καλύπτει άλλες έμμεσες εκπομπές, όπως αυτές που σχετίζονται με την προμήθεια πρώτων υλών, την παραγωγή υφασμάτων, την κατασκευή ενδυμάτων και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τις μεταφορές.