STARTAB: Εγκαίνια για το νέο ζαχαροπλαστείο «White Pastry Shop»

Με την υποστήριξη του Πρόγραμματος Επιχειρηματικότητας STARTAB, η νέα επιχείρηση White Pastry Shop ξεκινά δραστηριότητες, προσφέροντας μια εκλεκτή ποικιλία ζαχαρωδών απολαύσεων, με κύριο αντικείμενο τα θεματικά cupcakes σε μοναδικές γεύσεις και προσεγμένη εμφάνιση.

Το White Pastry Shop δεν περιορίζεται μόνο στα cupcakes, αλλά προσφέρει επίσης εξειδικευμένα γλυκά, όπως τάρτες, τούρτες σε κομμάτια, και γλυκά με χρήση Stevia, καθώς και custom γλυκά από ζαχαρόπαστα, κατόπιν παραγγελίας.

Μια από τις βασικές αρχές του καταστήματος είναι η φιλική προς το περιβάλλον πολιτική, η οποία περιλαμβάνει από την ανακύκλωση απορριμμάτων έως τη χρήση φυσικών πόρων ενέργειας. Επιπλέον, όλες οι παρασκευές γίνονται με αγνά υλικά και χωρίς τη χρήση έτοιμων μιγμάτων.

Ο συνιδρυτής του White Pastry Shop, Γιώργος Κουρούτος, είναι απόφοιτος επαγγελματικής σχολής ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας και έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια ζαχαροτεχνικής στην Ελλάδα, ενώ ακόμη διαθέτει εργασιακή εμπειρία στον χώρο πάνω από 3 χρόνια. Ο Γιώργος μοιράζεται την εμπειρία του από το Πρόγραμμα και το στάδιο της συμβουλευτικής καθοδήγησης: «Η συνεργασία με τη μέντορά μου ήταν πολύ βοηθητική και η επικοινωνία μας ήταν εξαιρετική. Η διαδικασία υποστήριξε επίσης τη ψυχολογία μου και με βοήθησε να μάθω πράγματα που δεν είχα σκεφτεί. Έμαθα πράγματα που δεν ήξερα ότι έπρεπε να προσέξω. Θεωρώ ότι αξίζει πολύ για οποιονδήποτε δε γνωρίζει πώς να ξεκινήσει την επιχείρησή του».

Tο STARTAB στοχεύει στη συνεχή εκπαίδευση και καθοδήγηση των νέων να αναπτύξουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, να επιτύχουν οικονομική ανεξαρτησία και να τους δοθεί ευκαιρία να αλλάξουν την ζωή τους και να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση σε γερά θεμέλια.

Το STARTAB υλοποιείται από το Corallia με την υποστήριξη του Prince’s Trust International και προσφέρεται δωρεάν σε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Ο στόχος του STARTAB είναι να καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας της χώρας. Η εμπειρία των συντελεστών στην υποστήριξη νέων επιχειρηματιών και ένα ισχυρό δίκτυο συμβούλων είναι πολύτιμο πλεονέκτημα για την υποστήριξη startups που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εκκίνηση της οικονομίας. Το Πρόγραμμα αποτελεί μια ιδανική επιλογή, προσφέροντας δωρεάν εκπαίδευση, υποστήριξη και καθοδήγηση, σε όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα. Περισσότεροι από 350 νέοι και νέες έχουν λάβει συμβουλευτική καθοδήγηση ενώ 46 από αυτούς, έχουν ολοκληρώσει και έχουν παρουσιάσει επιτυχώς το επιχειρηματικό τους σχέδιο.