Grant Thornton: Αναδείχθηκε ως Best Workplace for Women για 2η συνεχόμενη χρονιά

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Grant Thornton συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του Great Place to Work®, “Best Workplaces™ for Women Hellas 2024”. Και η συγκεκριμένη πιστοποίηση αναδεικνύει την έμφαση που δίνει η εταιρεία στη δημιουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, το οποίο προσφέρει ίσες ευκαιρίες σε όλες και όλους, χωρίς κανενός είδους διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Αναλυτικότερα, η Grant Thornton συμμετείχε για μία ακόμη χρονιά στην έρευνα Trust Index© του Great Place to Work® Hellas, όπου ξεχώρισε εκ νέου ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες για τις γυναίκες εργαζόμενες στην Ελλάδα. Η αναγνώριση αυτή στηρίχθηκε σε συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης, που αφορούν στη συνολική επίδοση της εταιρείας στο ερωτηματολόγιο Trust Index™ και ειδικότερα στις θετικές απαντήσεις των γυναικών που εργάζονται στην εταιρεία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις απαντήσεις των εργαζομένων γυναικών σε επιμέρους ερωτήσεις που σχετίζονται με την αντιμετώπιση των φύλων στον εργασιακό χώρο, τις ίσες αμοιβές, τις ευκαιρίες εξέλιξης, αλλά και την ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής. Ορισμένα στοιχεία που ξεχωρίζουν είναι το γεγονός ότι το 93% των εργαζομένων θεωρεί την Grant Thornton ως ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας, το 96% αναφέρει ότι στην εταιρεία υπάρχει δίκαιη μεταχείριση του προσωπικού ανεξάρτητα από τη φυλή, το 88% απάντησε ότι υπάρχει δίκαιη μεταχείριση του προσωπικού ανεξάρτητα από το φύλο, ενώ το 96% δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται δίκαια, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Η διάκριση αυτή σηματοδοτεί και την επίσημη ανακοίνωση της Στρατηγικής και της Πολιτικής Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης της Grant Thornton. Η Πολιτική ήρθε να επιστεγάσει όλες τις προηγούμενες προσπάθειες, δράσεις και επιτεύγματα της εταιρείας, να οριοθετήσει το πλαίσιο, να θέσει τις βασικές αρχές και τους στόχους, και να επικοινωνήσει το σχέδιο δράσης της. Ο βασικός στόχος είναι η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που θα χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη ποικιλομορφία, θα εξασφαλίζει περισσότερη ισότιμη μεταχείριση και θα παρέχει περισσότερη ευελιξία. Ένα περιβάλλον το οποίο θα σέβεται την μοναδικότητα του κάθε ατόμου και θα προάγει την διαφορετικότητα και τα ταλέντα όλων των ανθρώπων της εταιρείας.

Άλλωστε, η Grant Thornton έχει πιστοποιηθεί ως “Great Place to Work”, έχει λάβει το “Diversity Award” στα Go Beyond Awards της Grant Thornton International, έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ αποτελεί και μια από τις 18 εταιρείες στην Ελλάδα που απέκτησαν το Σήμα Ισότητας SHARE. Μέσω αυτών των δράσεων και πιστοποιήσεων, η Grant Thornton επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της να καλλιεργεί ένα εργασιακό περιβάλλον υψηλού επιπέδου, το οποίο προωθεί την ισότητα και την συμπερίληψη και εξαλείφει τις διακρίσεις κάθε είδους.

Με αφορμή την πιστοποίηση της εταιρείας ως Best Workplace for Women, ο κ. Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα, δήλωσε: «Για την Grant Thornton, η δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την ισότητα και τη συμπερίληψη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Η επιβράβευσή μας με την εν λόγω τιμητική διάκριση, για δεύτερη μάλιστα συνεχόμενη χρονιά, επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι η εταιρεία μας διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες εξέλιξης και προόδου για όλους τους ανθρώπους της ανεξαρτήτως φύλου, φυλής ή σεξουαλικού προσανατολισμού, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ταλέντων τους. Ως οργανισμός, δεσμευόμαστε πλήρως για την προάσπιση των αρχών και των αξιών που συγκροτούν την εταιρική μας ταυτότητα, υποστηρίζοντας ενεργά την προσωπική ανάπτυξη και ευημερία των εργαζομένων μας και καταπολεμώντας καθημερινά κάθε μορφή  εργασιακού αποκλεισμού ή περιθωριοποίησης».

Από την πλευρά της, η κα. Κατερίνα Κουλούρη, Partner, Επικεφαλής του τμήματος People Experience and Culture της Grant Thornton στην Ελλάδα, ανέφερε: «Στην καρδιά της εταιρικής μας φιλοσοφίας βρίσκεται η οικοδόμηση ενός περιβάλλοντος εργασίας που χαρακτηρίζεται από ισότητα και αμοιβαίο σεβασμό, μια προσέγγιση που άλλωστε αποδεικνύεται έμπρακτα από τις σημαντικές διακρίσεις και πιστοποιήσεις που έχει λάβει η εταιρεία μας. Είναι μεγάλη τιμή να αναγνωριζόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως  Best Workplace for Women και νοιώθω ευγνωμοσύνη που οι άνθρωποί μας, αγκαλιάζουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις ή προκαταλήψεις. Η ευθύνη ακόμη πιο μεγάλη, να φανούμε αντάξιοι της υπόσχεσης και δέσμευσής μας, απέναντι στους ανθρώπους μας αλλά και στην κοινωνία».