Ο Επίτροπος Σινκέβιτσιους μεταβαίνει στην Κύπρο και την Ελλάδα για να συζητήσει σημαντικά περιβαλλοντικά και θαλάσσια θέματα και να συμμετάσχει στην 9η διάσκεψη «Ο Ωκεανός Μας»

Από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσιους θα ταξιδέψει πρώτα στην Κύπρο και στη συνέχεια στην Ελλάδα για να συζητήσει καίριας σημασίας περιβαλλοντικά θέματα και να συμμετάσχει στην 9η διάσκεψη «Ο Ωκεανός Μας» (“Our Ocean”).

Στις 15 Απριλίου, ο Επίτροπος θα βρίσκεται στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί καταρχάς με την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Μαρία Παναγιώτου και την Αναπληρώτρια Υπουργό Εξωτερικών κ. Μαριλένα Ραουνά. Θα συζητήσουν ορισμένα σημαντικά ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά θέματα, όπως την οδηγία-πλαίσιο για τα απόβλητα και τη νομοθεσία για την παρακολούθηση των δασών. Εν συνεχεία, θα συμμετάσχει σε διάλογο με ΜΚΟ και από τις δύο κοινότητες του νησιού, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας. Τέλος, ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσιους θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη.

Στις 16 Απριλίου, ο Επίτροπος κ. Σινκέβιτσιους θα βρίσκεται στην Ελλάδα για να συμμετάσχει στην 9η διάσκεψη «Ο Ωκεανός Μας», η οποία στόχο έχει να ενθαρρύνει τους διάφορους κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς που θα συμμετάσχουν στη διάσκεψη να αναλάβουν απτές και μετρήσιμες δεσμεύσεις. Θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία με θέμα «Μέτρα για τη διάσωση των ωκεανών» στην εναρκτήρια συνεδρία, ενώ στη συνέχεια, στο πλαίσιο ειδικής παράλληλης εκδήλωσης για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, θα μιλήσει για τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση της θαλάσσιας βιοποικιλότητας σε περιοχές πέραν της εθνικής δικαιοδοσίας (BBNJ). Στο περιθώριο της διάσκεψης, ο Επίτροπος θα επισκεφθεί το ελληνικό πρωτοπόρο σκάφος καθαρισμού των ακτών, το «Typhoon» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, ενώ θα συναντηθεί και με τον Υπουργό Εξωτερικών της Χιλής κ. Αλμπέρτο βαν Κλάβερεν.