BAT Hellas: Αναβάθμισε τον μεγαλύτερο Βοτανικό Κήπο της Ελλάδας

H BAT Hellas συνεχίζει αδιάκοπα τη συνεισφορά της στην ελληνική κοινωνία, προχωρώντας στην αναβάθμιση και στον καλλωπισμό του Βοτανικού Κήπου Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους, του μεγαλύτερου Βοτανικού Κήπου της Ελλάδος και ενός από τους μεγαλύτερους στον κόσμο. Με γνώμονα την καινοτομία, την τεχνολογία και το σεβασμό προς το περιβάλλον, η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της, μέσα από πληθώρα δράσεων, συνέβαλαν στην ανανέωση και προστασία ενός μοναδικού πράσινου πνεύμονα στην Αττική.

Οι ενέργειες, μεταξύ άλλων, περιελάμβαναν εργασίες βελτίωσης ποικίλων τμημάτων από την έκταση 1.860 στρεμμάτων του Κήπου, καθώς και παροχή εξοπλισμού υλικοτεχνικής υποδομής αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών πρoς τους επισκέπτες, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του Βοτανικού Κήπου σε έναν σημαντικό χώρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, έρευνας και αναψυχής, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η αναβάθμιση της ΒΑΤ Hellas δίνει νέες δυνατότητες για τους επισκέπτες, όπως η χρήση πολυοργάνου δραστηριοτήτων, η πρόσβαση και η πληροφόρηση για πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης μέσω τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και ανανεωμένες δυνατότητες πληροφόρησης για τη βιοποικιλότητα, αναδεικνύοντας τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του χώρου. Ακόμη, δημιουργήθηκε νέο θερμοκήπιο και τοποθετήθηκε εξοπλισμός, όπως κάδοι και παγκάκια, που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας ξεχωριστής εμπειρίας για τους πολίτες της Αττικής.

Όλες οι εργασίες αναβάθμισης υλοποιήθηκαν με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του χώρου, αλλά και στο φυσικό οικοσύστημα του Κήπου, η διαχρονική διαφύλαξή του οποίου αποτελεί προτεραιότητα. Ταυτόχρονα, η ενίσχυση του Κήπου στοχεύει στην προσέλκυση επισκεπτών τόσο από την περιοχή της Δυτικής Αττικής όπου βρίσκεται, όσο και από πολίτες όλης της Αττικής, καθώς και τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη.

Παράλληλα, ο Οργανισμός  Έδρα, που δραστηριοποιείται στην προαγωγή της ψυχικής υγείας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων εφαρμόζοντας ολιστική προσέγγιση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη για τις διάφορες ομάδες πληθυσμού που εξυπηρετεί, θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τις δυνατότητες του Κήπου για τους ωφελουμένους του, με δωρεάν μετακινήσεις για αναψυχή, με ξεναγήσεις από το έμπειρο προσωπικό του Κήπου.

H δέσμευση της ΒΑΤ να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow) για τους ενήλικες καταναλωτές, για την κοινωνία και για τους εργαζομένους της εταιρείας, τοποθετεί στο κέντρο της στρατηγικής της τη βιωσιμότητα, μέσα από ενέργειες με μακροχρόνια αξία για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τη Διακυβέρνηση (ESG). Η BAT Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά, με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία και υψηλές διακρίσεις σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, εταιρικής ευθύνης και απασχόλησης.