Κομισιόν: Προκηρύξεις ύψους 571 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE

Σήμερα, η Επιτροπή προκηρύσσει προσκλήσεις υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE, συνολικού ύψους 571 εκατ. ευρώ, τα οποία διατίθενται για έργα που προωθούν την προστασία της φύσης και της βιοποικιλότητας, την κυκλική οικονομία και την ποιότητα ζωής, τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν, τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας, το Νέο Ευρωπαϊκό Μπάουχαους και την περιβαλλοντική διακυβέρνηση. Αυτή η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την ΕΕ να καταστεί κλιματικά ουδέτερη έως το 2050, να επαναφέρει τη βιοποικιλότητα της Ευρώπης σε τροχιά ανάκαμψης έως το 2030 και να υλοποιήσει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Ανάλογα με τα διάφορα είδη επιχορηγήσεων για έργα του LIFE, προκηρύσσονται πολλές διαφορετικές προσκλήσεις υποβολής προτάσεων. Όλες οι λεπτομέρειες είναι διαθέσιμες στη σχετική ιστοσελίδα των προσκλήσεων υποβολής προτάσεων του προγράμματος LIFE για το 2024. Επιπλέον, θα διοργανωθεί σειρά διαδικτυακών ενημερωτικών ημερίδων #EULife24 από τις 23 έως τις 26 Απριλίου 2024 με στόχο την παροχή καθοδήγησης σε δυνητικούς υποψήφιους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Η συνολική χρηματοδότηση του προγράμματος LIFE για την περίοδο 2021-2027 ανέρχεται σε 5,4 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά σχεδόν 60%, ενώ πλέον περιλαμβάνει και ένα υποπρόγραμμα για τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας.